Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Akerpolderstraat 27 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

Vraagprijs € 135.000 

Bewaar object

Omschrijving

Nu te koop: een goed onderhouden en sfeervolle studio in het gezellige Oud Sloten!!

Wonen in een pittoresk dorp in de stad Amsterdam. Dit lichte appartement ligt op een unieke, groene en rustige locatie in het dorp Oud-Sloten. Het appartement is gelegen in een mooi, historisch en monumentaal complex (voormalig Wees- en Armenhuis) en heeft door de vele raampartijen een breed, vrij uitzicht op de kerk en gemeenschappelijke tuin.

Het appartement is makkelijk met de auto te bereiken door de uitvalswegen A4, A5, A9 en A10 en er is voldoende gratis(!) parkeergelegenheid voor de deur. Tram 1 en 2 (richting Amsterdam Centraal) bevinden zich op +/- 5 minuten loopafstand. Daarnaast is er een (nacht)bus (195/N95) om de hoek richting het centrum of Schiphol.

Het Belgiëplein in Nieuw Sloten of winkelcentrum de Aker bevinden zich op 5 minuten fietsafstand, waar u terecht kunt voor u dagelijkse boodschappen. Voor uitgebreidere boodschappen kunt u naar het Osdorpplein, dat op 10 minuten fietsen ligt. Het recreatiegebied De Oeverlanden (Nieuwe Meer), waar u onder meer kunt wandelen, varen, zeilen en surfen, bevindt zich op vijf minuten fietsen en natuurpark ‘De Vrije Geer’ bevindt zich om de hoek van het complex.

De globale indeling van de studio is als volgt:
Entree met brievenbus en bellentableau. Met de trap naar de eerste verdieping;

Entree van het appartement. Bij binnenkomst treft u direct aan de linkerzijde de keuken aan . De keuken is van alle gemakken voorzien, o.a. een 4pitsgaskookplaat en oven. Er tegenover bevindt zich een keukenblok met tafelblad/bar die in verbinding staat met de woonkamer.

De (woon)kamer is voorzien van licht eiken hout laminaat en is goed onderhouden. De studio heeft veel lichtinval door de vier grote raampartijen en is naar eigen smaak in te delen. De badkamer/toilet is voorzien van een toilet, douche en wastafel. Tevens bevindt zich hier de wasmachine en droger aansluiting. Boven de badkamer vindt u nog een bergruimte waarin u uw spullen kunt opslaan.

Kortom; bent u opzoek naar een turn-key startersappartement in het gezellige Oud Sloten, maak dan nu een afspraak!

Bijzonderheden: * bouwjaar ca. 1906 *woonoppervlakte ca. 24 m2 * servicekosten € 178,39,- per maand (inclusief stookkosten, elektra, water, opstalverzekering en schoonmaakkosten)* erfpacht afgekocht tot 31-03-2028 * hoge plafonds * oplevering in overleg * gemeenschappelijke fietsenberging * gratis parkeren
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
24 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Akerpolderstraat 27 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

naar Akerpolderstraat 27 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand