Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Akerpolderstraat 35 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

Vraagprijs € 165.000 

Bewaar object

Omschrijving

Licht en modern 2-kamer APPARTEMENT op de 2e etage van een historisch pand. In het voormalige Wees- en Armenhuis zijn 20 woningen gerealiseerd. Het complex is pittoresk gelegen in de dorpskern van Oud-Sloten in Amsterdam. Het appartement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto en is gelegen nabij uitvalswegen (A9, A10 en A4). Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.
Dit appartement heeft uitzicht op de achtergelegen tuin.

Totaal woonoppervlak ca.35m2.
Inhoud ca.102m3.
Bouwjaar 1921.

Centrale entree met brievenbussen, intercom en trappenhuis.

Indeling: entree, moderne open keuken (2017) voorzien van 4-pits gaskookstel, RVS afzuigkap, inbouwkoelkast, inbouwmagnetron en wasmachine-aansluiting, moderne en luxe badkamer (2017) met douche, zwevend toilet en wastafel, heerlijke ruime en lichte woonkamer met hoog plafond en 3 grote ramen met zicht op de achtertuin, ruime slaapkamer.

BIJZONDERHEDEN:

- De keuken is vernieuwd in september 2017.
- Binnenzijde geschilderd 2017.
- Het houtwerk aan de buitenzijde is in 2015 voor het laatst geschilderd.
- De badkamer is vernieuwd in september 2017.
- De woning is deels voorzien van dubbel glas.
- Mooie laminaatvloer met isolerende ondervloer in 2017.
- Eigendom belast met voortdurende erfpacht uitgegeven door de gemeente Amsterdam.
- De canon is afgekocht t/m 31-3-2028.
- Servicekosten bedragen 232,00 per maand incl. elektra, water, voorschot stook- en schoonmaakkosten.
- Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-11-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1921

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
35 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Akerpolderstraat 35 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

naar Akerpolderstraat 35 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand