Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Akerpolderstraat 3 C 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

Vraagprijs € 695.000 

Bewaar object

Omschrijving

In de dorpskern van het mooie authentieke Oud-Sloten ligt, aan het water, deze zeer ruime drive-in hoekwoning met een woonoppervlakte van zon 200 m. De woning is gelegen op eigen grond, dus gn erfpacht! Dit woonhuis is gebouwd in 2002 en is van alle gemakken voorzien. De woonkeuken, badkamer, alle vertrekken zijn tot in de perfectie afgewerkt. Vanuit de achtertuin is er zicht op de molen van Sloten, wat het uitzicht echt uniek maakt. De woning heeft een oprit, welke de mogelijkheid geeft om twee auto's voor de deur te parkeren.

Indeling:
Entree met meterkast met slimme meter, berging, waskamer, garderobekast en toilet met fontein. De ruime berging is zowel vanuit de entree als via de buitenzijde te bereiken. De waskamer heeft een wasmachine- en drogeraansluiting. Vanuit de hal is er toegang tot de zeer ruime woonkeuken met marmeren vloer. De keuken is voorzien van een kookeiland met een Quooker, vijfpits gasfornuis (Smeg), vaatwasser, koelvriescombinatie, oven- en magnetron (al het inbouwapparatuur is van het merk Bosch). Via de openslaande deuren is de zonnige achtertuin te bereiken.

De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping bevinden zich de riante woonkamer en master bedroom. De overloop geeft toegang tot het tweede toilet met fontein, de woonkamer en de master bedroom. De woonkamer is zeer ruim en licht en heeft een hardhouten parketvloer, een moderne ingebouwde gashaard en openslaande deuren naar het zonnige balkon. De master bedroom heeft een eigen afgesloten badkamer. Deze badkamer met grijze vloertegels met vloerverwarming en lichte- en mozaek wandtegels, is voorzien van een inloopdouche, bad en dubbele wastafel.

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping bevinden zich de tweede en derde slaapkamer. Via de overloop zijn deze slaapkamers te bereiken. Beide kamers zijn voorzien van grote Velux dakramen (tuimelvensters), een laminaatvloer en bieden de mogelijkheid om meerdere kamers van te realiseren.
Op deze verdieping bevindt zich een berging en een badkamer met wastafel en douche.

Balkon en tuin:
Het balkon op de eerste verdieping ligt op het westen. De riante speelse achtertuin is ook gelegen op het westen en grenst aan het water.

Omgeving
Landelijk, rustig en toch in Amsterdam gelegen. De locatie is zeer kindvriendelijk te noemen, gelegen in een rustige straat met alleen bestemmingsverkeer en grenzend aan de speeltuin van Oud-Sloten. Uitvalswegen naar de A10, A4, A9 en Badhoevedorp op 5 minuten rijden.

De Akerpolder...
De Middelveldsche Akerpolder is een polder in het westen van Amsterdam en voor 1921 in de gemeente Sloten, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Oorspronkelijk was dit een veenweidegebied tussen de Osdorperweg en het Haarlemmermeer. Na de inpoldering van dit meer werd het gebied tussen 1876 en 1896 uitgeveend.

Oud Sloten...
De oudste vermelding van Sloten dateert uit 1063, zo'n twee eeuwen van vr die van Amsterdam, toen er sprake was van een kapel te Sloton ten zuidwesten van de Slootermeer (thans Sloterplas). Sinds 1175 ligt het dorp met de kerk op een terp aan de huidige Sloterweg, maar bij het Slootermeer bleef nog eeuwenlang het 'Oud Kerkhof' liggen. Tot 1529 was Sloten voornamelijk op Haarlem georinteerd, maar in dat jaar verdobbelde landheer Reinoud III van Brederode zijn bezittingen en viel Sloten toe aan de stad Amsterdam. Na de napoleontische tijd werd Sloten in 1816 een aparte gemeente, los van Amsterdam. Toen werd ook het gemeentewapen vastgesteld.

Verkoop en overdracht
Roerende zaken
Volgens lijst

Oplevering
in overleg

Koopakte en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen binnen een straal van 15 km van het ter verkoop aangeboden object, opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-06-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2002

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
200 m²
Perceeloppervlakte
219 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Akerpolderstraat 3 C 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

naar Akerpolderstraat 3 C 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand