Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Akerpolderstraat 47 1066ET Amsterdam, Dorp Sloten

Bewaar object
Bouwjaar
1921
Woonoppervlakte
36 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

SUPER LEUK APPARTEMENT!! IDEAAL VOOR DE STARTER!

Modern en licht 2-kamer appartement gelegen op de 2e etage van het voormalige Wees- en armenhuis met een karakteristiek vrij uitzicht over het pittoreske Sloten.
Dit appartement is ideaal voor starters of studerende kinderen!
De woning is centraal gelegen nabij het openbaar vervoer en uitvalswegen.
Gratis parkeren voor de deur en de nabije omgeving.

Totaal woonoppervlak ca. 36m2.
Inhoud ca. 104m3.
Bouwjaar ca. 1921.

Karakteristieke centrale entree met brievenbussen, intercom en trappenhuis.

Indeling: entree, moderne keuken (wit, 2014) met combimagnetron, 4-pits gasfornuis, koelkast met vriesvak, spoelbak, afzuigkap, gemêleerd zwart kunststof werkblad, crème kleurige kasten, intercom, heerlijke lichte woonkamer met veel lange ramen, lichte badkamer met hoekdouche, toilet, wastafel met spiegelkast, ruime en lichte slaapkamer gelegen aan de achterzijde van het appartement.


BIJZONDERHEDEN:

- stucwanden
- laminaatvloer.
- moderne keuken
- gedeeltelijk voorzien van dubbel glas
- eigendom belast met voortdurende erfpacht uitgegeven door de gemeente Amsterdam.
- de canon is afgekocht t/m 31-3-2028
- servicekosten bedragen € 231,00 per maand incl. elektra, water, voorschot stook, schoonmaakkosten
- oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-11-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1921

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
36 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.