Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Akerwateringstraat 121 1069GC Amsterdam, De Punt

Bouwjaar
1969
Woonoppervlakte
101 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Een prachtig licht afgewerkte maisonnette (ca. 101 m) met maar liefst 3 slaapkamers, een zonnig balkon op het zuiden en een berging in de onderbouw.

De Akerwateringstraat is gelegen in de woonbuurt "De Punt" (zie wonenindepunt.com voor algemene informatie).
De maisonnette is gelegen op de derde en vierde verdieping van een goed onderhouden complex. Het complex is ontworpen door architect J.P. Kloos en is inmiddels uitgeroepen tot status van gemeentelijk monument en is herkenbaar aan de typerende monumentale "hangbrugmaisonettes".

Naast het complex bevinden zich een supermarkt, buurtwinkels, een basisschool en de eindhalte van tramlijn 17 (die u binnen 20 minuten naar het centrum van Amsterdam brengt). Daarnaast is het vrij parkeren op de openbare weg. Via de op 5 minuten gelegen uitvalswegen A4/A10 en A5/A9 zijn steden als Haarlem, Hoofddorp, maar zeker ook luchthaven Schiphol eenvoudig en snel bereikbaar.

Trap en entree met brievenbussen.

De globale woningindeling is als volgt:

U komt binnen in de hal op de vierde verdieping. In de hal bevindt zich het eerste toilet met fonteintje en daarnaast is de meterkast. Vanuit de hal loopt u direct de royale en lichte woonkamer binnen. Direct aan uw linkerzijde treft u de open keuken (nieuw 2019) aan. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een oven, afzuigschouw, vaatwasser en 4-pits gaskookplaat en afgewerkt met een zwart stenen blad.

Doordat de woonkamer op het zuiden is gelegen, vangt de woonkamer veel zonlicht. Vanuit de royale woonkamer heeft u middels een openslaande deur toegang tot het op het zuiden gelegen balkon waar u heerlijk van de zon kunt genieten.

Met de trap gaat u naar de ondergelegen verdieping (derde woonlaag):

Vanaf de overloop heeft u toegang tot alle vertrekken. U treft hier drie slaapkamers van goed formaat, de badkamer en een ruime berging/inloopkast aan. Twee slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde en n aan de voorzijde van het complex. Via de slaapkamer aan de voorzijde komt u bij de ruimte waar de wasmachine en de droger aansluitingen zich bevinden. In het midden van de overloop een berging die nu in gebruik is als inloopkast. In de gehele woning ligt een lichte laminaten vloer.

De badkamer is praktisch ingedeeld en is tot plafond betegeld. Hier treft u de tweede toilet aan alsmede een douche en een wastafel met spiegel.

Om het geheel compleet te maken bevindt zich in de onderbouw van het complex een (fietsen)berging.

Bijzonderheden:
- Erfpacht, canon afgekocht tot 2042 *
- Woonoppervlak 101 m (NEN ingemeten)
- Actieve VvE, servicekosten zijn 230,14 o.a. inclusief, opstal/ glas verzekering, schoonmaak en onderhoud van het complex, reserveringen voor toekomstig onderhoud, administratiekosten, exclusief voorschot stookkosten per maand 39,- (gebaseerd op huidig verbruik huishouden)
- Berging in de onderbouw
- Oplevering in overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-07-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1969

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
101 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: De Punt

De Punt De Punt is een wijk in Amsterdam Nieuw-West en lag voor de herindeling van Amsterdam in zeven stadsdelen in 2010 in voormalig stadsdeel Osdorp. De wijk, in de vorm van een punt, ligt tussen de Baden Powellweg, het Rudi Bloemgartensingel en de Ookmeerweg, tegen herdenkingspark Westgaarde aan. Osdorper Ban De belangrijkste straat in de Punt is de Osdorper Ban. Deze bedrijvige straat, vernoemd naar buurtschap Osdorp, heeft de meeste middenstand van de buurt en loopt van oost naar west. Aan de straat ligt de Lucaskerk en de toegangsweg van Westgaarde ligt in het verlengde van de Osdorper Ban. Inwonersamenstelling van De Punt In 2017 had De Punt 6000 inwoners en 2600 woningen, waarvan 27% eengezinswoningen en 73% meergezinswoningen. 88% van de woningen dateert uit een bouwjaar van vr 2000 en 12% is dus daarna gebouwd. 32% van de inwoners is autochtoon. Van de allochtone bevolking van De Punt is 20% afkomstig uit een westers land. Dat wil zeggen uit Europa minus Turkije, Noord-Amerika, Indonesi, Oceani of Japan. 26% en 21% van de allochtone inwoners van De Punt zijn respectievelijk afkomstig uit Marokko en Turkije.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder