Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Alberdingk Thijmstraat 13 I 1054AH Amsterdam

Huurprijs € 2.200 per maand

Bewaar object
Bouwjaar
-1905
Woonoppervlakte
90 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

In het deel van de stad dat de stadsdelen Centrum, Oud-Zuid en Oud-West met elkaar verbindt, in een rustig en statig woonwijkje (Helmersbuurt) op loopafstand van musea, Leidseplein, Vondelpark en P.C. Hooftstraat bieden wij een prachtig afgewerkt bovenhuis van 90 m2 aan.

Het huis verdeeld over de eerste en tweede verdieping biedt onder meer een luxe keuken voorzien van alle gebruikelijke apparatuur waaronder een stoer Boretti fornuis met dubbele oven. Op de 2e etage treft u twee slaapkamers, een riante badkamer met een wastafel, een ligbad, een dubbele regendouche en toilet en de woonkamer. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. Door het gehele huis ligt een eikenhouten plankenvloer.

Het huis is recent volledig gerenoveerd en gerestaureerd. De plafonds zijn geïsoleerd en opnieuw gestuukt, de originele schouw is nog aanwezig en er is dubbelglas geplaatst.

Het huis wordt gestoffeerd en met wasmachine en droger opgeleverd. Tevens blijven boekenkast en kledingkast achter. Op de zolder van het gebouw bevindt zich nog een ruime berging.

Huurprijs: € 2.200,=/maand excl gas, water & licht

Geen servicekosten en bemiddelingskosten voor de huurder.

Borg: 2 maanden huur, minimaal jaarcontract.

GEEN woningdelers

Kortom: turnkey om in stijl te gaan wonen!

___________
___________

Just where the boroughs Centre, Old South and Old West intersect, in a quiet and stately residential district of the city (Helmersbuurt) and within walking distance of museums, Leidseplein, Vondelpark and P.C. Hooftstraat we offer a beautifully finished two floors (first & second) town house apartment! The house includes modern kitchen with all usual appliances. On the second floor you`ll find two bedrooms, a large bathroom with sink, bathtub, double shower and toilet and the livingroom. The bathroom is equipped with floorheating: the rest is centrally heated. Throughout the whole house there is an oak wooden floor.

The house was renovated and restored completely recently. The ceilings are well insulated, the original mantelpiece was restored and new double glazed windows were installed.

Rental price: € 2.200,- /month
Price is excluding city tax and the use of gas, electricity, water and internet/TV (own meters).

No service costs.

Curtains, washer & dryer, bookshelves and wardrobe will stay behind. On the attick of the building there is an extra storage room.


Deposit: 2 months, minimum 12 months contract.

Tenancy agreements subject to owner's consent.

No Flatshare.

For more information about this property please call our office or visit our website. We will be glad to be of service!
Tenant pays no commission!


In short: turnkey for living in style!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-06-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1905

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
90 m²
Inhoud
303 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.