Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Alberdingk Thijmstraat 15 hs 1054AH AMSTERDAM

Huurprijs € 2.850 per maand

Bewaar object

Omschrijving

In het deel van de stad dat de stadsdelen Centrum, Oud-Zuid en Oud-West met elkaar verbindt, in een rustig en statig woonwijkje (Helmersbuurt) op loopafstand van musea, Leidseplein, Vondelpark en P.C. Hooftstraat bieden wij een prachtig afgewerkt dubbel benedenhuis aan.
Het huis biedt onder meer een fijne tuin met bankirai terras, fontein, verlichting en groenblijvende bamboe, een glazen keuken voorzien van alle gebruikelijke apparatuur maar ook van een warmhoudlade, kokend waterkraan, aparte oven en aparte magnetron. Op de eerste verdieping treft u vier slaapkamers en een riante badkamer met twee wastafels, ligbad, inloopdouche en toilet. De benedenverdieping en de badkamer zijn voorzien van vloerverwarming: boven zijn in de vloer convectoren verwerkt. Door het gehele huis ligt een strakke PU gietvloer.

Het huis is recent volledig gerenoveerd en gerestaureerd. De plafonds zijn geïsoleerd en opnieuw voorzien van de oorspronkelijke stuc-ornamenten, de originele schouw is teruggeplaatst en er zijn nieuwe kozijnen met traditionele verhoudingen doch met dubbele beglazing geplaatst.

Het huis heeft een eigen opgang aan de straat en wordt gestoffeerd aangeboden.

Deze woning is NIET geschikt voor woningdelers.

Huurprijs: euro 2.850,=/maand excl gas, water & licht. De huurprijs is inclusief servicekosten: euro 100,=/maand (voor onder meer glasbewassing buitenzijde/voor en tuinonderhoud 4x per jaar)

Kortom: turnkey om in stijl te gaan wonen!

___________
___________

Just where the boroughs Centre, Old South and Old West intersect, in a quiet and stately residential district of the city (Helmersbuurt) and within walking distance of museums,
Leidseplein, Vondelpark and P.C. Hooftstraat we offer a beautifully finished two floors (ground & first) town house apartment! The house includes a lovely garden with bankirai terrace, fountain, electric lighting and evergreen bamboo, a modern glass kitchen with all usual appliances as well as an warming drawer, boiling watertap, separate oven and separate microwave. On the first floor you`ll find four bedrooms and a large bathroom with two sinks, bathtub, shower and toilet. The ground floor and the bathroom are equipped with floorheating: the first floor has convectorheating. Throughout the whole house there is a PU cast floor.

The house was recently renovated and restored completely. The ceilings are well insulated and decorated with the original stucco ornaments, the original mantelpiece was replaced and new double glazed windows in hardwooden sills were installed.

The house has a private entrance from the street and is offered unfurnished.

Rent: euro 2,850 / month excluding gas, water & electricity. De rent is including service charge: euro 100, = / month (including exterior window cleaning/front and gardening 4X per year)

In short: turnkey for living in style!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-02-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1905

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
120 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Kaart Alberdingk Thijmstraat 15 hs 1054AH AMSTERDAM

naar Alberdingk Thijmstraat 15 hs 1054AH AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand