Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Alberdingk Thijmstraat 5 II 1054AH Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Vraagprijs € 425.000 

Bewaar object

Omschrijving

Licht, luxe en hoogwaardig verbouwd (2017) appartement van circa 56 m².

* See English text below *

De woning is gelegen in een fraai gemeente monument in de gewilde Helmersbuurt. Door de breedte van het pand en de grote raampartijen is er veel licht.

Indeling: Entree op tweede verdieping. Licht woonvertrek met grote ramen en open keuken. De keuken is voorzien van eiland met bar en diverse inbouwapparatuur. Aan de achterzijde is de slaapkamer en walk in closet. De smaakvolle badkamer is voorzien van inloopdouche, vloerverwarming en wastafel. Verder is er een separaat toilet.

De woning is onderscheidend en hoogwaardig afgewerkt.

Gelegen op eigen grond.

Omgeving:
Gelegen in Oud-West in de geliefde Helmersbuurt, om de hoek van de Eerste Constantijn Huygensstraat, Bosboom Toussaintstraat en Overtoom. Daarnaast liggen het Vondelpark, de PC Hooftstraat, de grachtengordel en de 9 straatjes op loopafstand.

Uitstekend gelegen ten opzichte van uitvalswegen. Tramlijn 1 stopt op de Overtoom en met de auto is afslag S106 binnen enkele minuten bereikbaar.

Doordat de Alberdingk Thijmstraat enkel 1-richtingsverkeer heeft en bestemmingsverkeer is het rustig qua verkeer.

Bijzonderheden:
- Gebruikersoppervlakte wonen circa 56 m²
- Gemeentelijke monument
- Gelegen op eigen grond
- In 2017 heeft de vereniging groot onderhoud uitgevoerd: aan gevels, dak en nieuwe kozijnen met dubbel glas
- Goed georganiseerde vereniging van eigenaren
- Dubbel glas
- Anydriet betonnen vloeren

Voor meer informatie, de brochure en plattegronden kijk op onze site!

-------------------------------

Light, luxurious and high quality renovated (2017) apartment of approximately 56 m².

The house is located in a beautiful municipality monument in the popular Helmersbuurt. Due to the width of the building and the large windows, there is a lot of light.

Layout: Entrance on the second floor. Light living room with large windows and open kitchen. The kitchen is equipped with island with bar and various appliances. At the rear is the bedroom and walk in closet. The tasteful bathroom is equipped with walk-in shower, underfloor heating and sink. There is also a separate toilet.

The house has a distinctive and high-quality finish.

Located on private land.

Surroundings:
Located in Oud-West in the popular Helmersbuurt, around the corner of the Eerste Constantijn Huygensstraat, Bosboom Toussaintstraat and Overtoom. In addition, the Vondelpark, the PC Hooftstraat, the canals and the 9 streets are within walking distance.

Excellent location in relation to roads. Tram 1 stops at the Overtoom and by car exit S106 can be reached within a few minutes.

Because the Alberdingk Thijmstraat only has 1-direction traffic and destination traffic it is quiet in terms of traffic.

Particularities:
- User surface area approximately 56 m²
- Municipal monument
- Located on private land
- In 2017 the association of owners carried out major maintenance: on façades, roof and new window frames with double glazing
- Well-organized association of owners
- Double glass
- Anydrite concrete floors

For more information, the brochure and maps look on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-06-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Kaart Alberdingk Thijmstraat 5 II 1054AH Amsterdam, Helmersbuurt Oost

naar Alberdingk Thijmstraat 5 II 1054AH Amsterdam, Helmersbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand