Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Albert Cuypstraat 103 3 1072CR Amsterdam, Hercules Seghersbuurt

Huurprijs € 1.550 per maand

Bewaar object
Bouwjaar
1898
Woonoppervlakte
52 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Albert Cuypstraat 103-3, 1072CR Amsterdam
Op de gezellige Albert Cuyp bieden wij dit sfeervolle tweekamerappartement aan! Het appartement is voorzien van één ruime slaapkamer en een groot balkon aan de achterzijde!

Ligging en bereikbaarheid
De Pijp kenmerkt zich als een jonge en levendige buurt met een charmante bouwstijl. Veel vertier is er te vinden in de talloze (eet)cafés en restaurants. De Albert Cuypmarkt die 6 dagen per week is te bezoeken, is uiteraard sfeerbepalend. Naast al de gezelligheid en het vertier is de Pijp ook nog eens goed bereikbaar met het openbaar vervoer (o.a. diverse trams en de Noord Zuid-lijn op steenworp afstand), de fiets en de auto.

Indeling
Entree van het appartement op de derde verdieping. Hal met toegang tot alle vertrekken. De woonkamer aan de voorzijde is erg licht dankzij drie ramen op het zuiden. Aan de achterzijde bevindt zich de ruime woonkeuken die voorzien is van diverse inbouwapparatuur en daarnaast praktische inbouwkasten heeft met onder andere de wasmachineaansluiting. De ruime slaapkamer is tevens aan de achterzijde gelegen, zowel de slaapkamer als de keuken hebben toegang tot het ruime balkon. Vanaf de hal is de fraaie badkamer bereikbaar voorzien van rainshower met handdouche en een wastafel. Separaat toilet bereikbaar vanaf de hal.

Albert Cuypstraat:
Landschap- en portretschilder (1620-1691). De straat is aangelegd na demping van de Zaagmolensloot. Tot in de tweede helft van de negentiende eeuw stond hier een aantal houtzaagmolens. In 2005 bestond de Albert Cuypmarkt die in deze straat wordt gehouden, 100 jaar.
(Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
-Appartementsrecht, 51m2 gebruiksoppervlakte
- Een ruime slaapkamer
- Verkeerd in goede staat
- Per direct beschikbaar
- LET OP: wordt leeg verhuurd, meubels op de foto's zijn niet inclusief (behalve de bank en gordijnen voorzijde)
- Exclusief gas, water en licht
- Één maand waarborgsom
- Verder geen kosten voor huurder
- Parkeren via vergunningsstelsel, per direct een vergunning aan te vragen

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-01-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1898

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
52 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.