Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Albert Cuypstraat 139 II 1072CS AMSTERDAM, Sarphatiparkbuurt

Bewaar object

Omschrijving

*English translation below*

In het hart van De Pijp aan de beroemde Albert Cuypmarkt is dit volledige gerenoveerde en geïsoleerde twee kamer appartement met balkon. Het pand is in 2009 geheel gerenoveerd en voorzien van een nieuwe fundering.

De locatie:

De Albert Cuypmarkt is het kloppende hart van de Pijp. Behalve - naar verluid- de grootste en meest bezochte dag markt van Europa, is de Cuyp ook het centrum van vertier in De Pijp. Rondom de Cuyp vind je vele cafés, restaurants, winkels en boetiekjes. De verschillende aanlooproutes hebben allen hun eigen aantrekkingskracht en karakter ontwikkeld. Zo zijn er: het bruisende Sarphatipark -dat zomers vol is met buurtbewoners- en de horecapleinen; het Gerard Douplein en het Marie Heinekenplein. Het Rijksmuseum, het Stedelijk en Van Gogh Museum zijn allen in de buurt.

Bereikbaarheid:

Openbaar vervoer is uitstekend. Het appartement is gemakkelijk te bereiken met de nieuwe Noord Zuidlijn. Het station de Pijp is slechts op 3 minuten lopen, waardoor het Centraal Station en Amsterdam Zuid binnen 5-10 minuten bereikbaar zijn. De ring A10 is gemakkelijk te bereiken via S109, parkeren is openbaar, er zijn geen wachttijden voor een parkeer vergunning.

De indeling:

Via de gemeenschappelijke entree bereikt u op de tweede verdieping het appartement. De lichte woonkamer staat in verbinding met de woonkeuken welke is voorzien van alle denkbare gemakken. Zo heeft de keuken een composiet werkblad, vaatwasser, koelkast met vriezer, ingebouwde gaskookplaat, RVS afzuiginstallatie, spoelbak en magnetron combioven. De nette badkamer is voorzien van een douche, wastafel, handdoekradiator, toilet en wasmachine aansluiting. De slaapkamer is ruim en is net zoals de woning uitstekend geïsoleerd waardoor u binnen zo goed als niets hoort van de buitengeluiden. Het balkon is via de slaapkamer te bereiken.
Het appartement is niet alleen hoogwaardig verbouwd maar ook zeer duurzaam en is o.a. voorzien een warmte-terugwin-installatie.

Bijzonderheden:

• Totaal gerenoveerd appartement met o.a. een nieuwe fundering.
• Eigen grond
• Actieve VvE
• Balkon
• Woonoppervlakte circa 41 m2

---------------------------------------------------------------------------------------

Located at the heart of the famous and vibrant area 'De Pijp' is this fully renovated two room apartment with balcony. The building was completely renovated in 2009 including a new foundation.

The Location:

The Albert Cuyp street is in the lively heart of De Pijp, concentrated around the famous Albert Cuyp Market. Which is according to some sources, the biggest and most visited outdoor day market of Europe. You can find many charming pubs, cafe's, good restaurants and fun boutiques. The popular Sarphatipark is nearby where people picknick, hang, exercise or go for a lazy stroll on hot summer evenings. Famous museums like, the Rijksmuseum, Stedelijk and the Van Gogh Museum are just minutes away.

Connectivity:

Public transport is excellent and the apartment is easily reached with the just opened North South metro line. The de Pijp metro station is just a 3 minute walk. The metro takes just 5 minutes to train stations Central or Amsterdam Zuid. With car one is easily on the ring A10 via the exit S109, parking is public, permits are easily obtained via the municipality and are issued without waiting period.

Layout:

The communal entrance and stairs leads to second floor, where the entrance to the apartment is. The charming and bright living room with semi open kitchen is on the front side. The kitchen is equipped with every convenience (composite counter top, dishwasher, fridge and freezer, gas cooking, microwave/oven and extraction). The bathroom is accommodated with a shower, washbasin, towel radiator and toilet. The bathroom also has a laundry machine connection. The bedroom is spacious and because of its excellent insolation - just like the rest of the apartment- there is almost no outside noise coming in. The balcony is at the back of the apartment and accessed via the bedroom.
The apartment has a very high insolation standard concerning sound and energy consumption and is equipped with a modern and sustainable heat recovery system.

Specifics:

* Completely renovated to current standards and new foundation
* Full ownership, no leasehold
* Active Homeowners Association (VvE)
* Balcony
* Living space of 41 m2
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 35 p/m
Aanmeldingsdatum
30-08-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
41 m²
Inhoud
135 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Albert Cuypstraat 139 II 1072CS AMSTERDAM, Sarphatiparkbuurt

naar Albert Cuypstraat 139 II 1072CS AMSTERDAM, Sarphatiparkbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand