Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Albert Cuypstraat 16 1072CT AMSTERDAM, Hercules Seghersbuurt

Huurprijs € 1.900 per maand

Bewaar object

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Mooi winkelruimte te huur van ca. 70 m˛ verhuurbare oppervlakte, gelegen in het verlengde van de leukste markt van Nederland. Het betreft een lichte ruimte met een mooie vloer. Naast de dagelijkse markt zijn er genoeg horeca en winkels in de directe nabijheid gelegen. Verder beschikt de winkel over een toiletaansluiting en aparte pantry.

BESTEMMING
Detailhandel, bedrijf en/ of ambachtelijk bedrijf.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
De Albert Cuypstraat is een gezellige en drukke straat midden gelegen in de Pijp. Dit deel van Amsterdam staat bekend om zijn diversiteit van leuke winkels, cafés en restaurants. De Albert Cuypstraat is 5 minuten fietsen van het Vondelpark, Museumplein en Grachtengordel. Het station de Pijp van de nieuwe Noord Zuidlijn is op 3 minuten lopen, waardoor het Centraal Station en Amsterdam Zuid binnen 5-10 minuten bereikbaar zijn. De ring A10 is makkelijk te bereiken via de S109. Verder zijn tramlijn 3, 7, 10, 12, 16 en 24 nabij gelegen.

OPPERVLAKTE
BVO (Bruto vloeroppervlakte): 78,99 m2
VVO (Verhuurbare vloeroppervlakte): 70,11 m2

BIJZONDERHEDEN
Huurtermijn: 5 plus 5 jaren

HUURCONDITIES
Huurprijzen zijn exclusief servicekosten en te vermeerderen met BTW. De huurprijs zal jaarlijks worden geďndexeerd op basis van het CBS consumenten prijsindex (CPI).
Alle huishoudens (2015 = 100).

BANKGARANTIE & OMZETBELASTING
Bankgarantie
Ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, verhoogd met BTW.

Omzetbelasting
De huur wordt verhoogd met omzetbelasting naar het geldend tarief. Voor huurders die deze omzetbelasting niet kunnen verrekenen kan de omzetbelasting achterwege blijven. In dat geval wordt een opslag op de huurprijs berekend.

OPLEVERING
In overleg

HUUROVEREENKOMST EN OVERIGE CONDITIES
Als huurovereenkomst zal gehanteerd worden het standaard ROZ model met aanvullende bepalingen inzake BTW. Voorts zal er een bankgarantie worden gevraagd, eveneens conform het ROZ model.

VOORBEHOUD & SERVICEKOSTEN
Voorbehoud:
Nader te bepalen

Servicekosten:
Nader te bepalen

HUURPRIJSAANPASSINGEN
Onverminderd een huurprijsaanpassing op grond van de jaarlijkse indexering, is elk der partijen bevoegd om met inachtneming van het in de wet of het in de algemene bepalingen gestelde - tegen het einde van de eerste huurperiode en vervolgens steeds na een periode van tenminste 5 jaar nadat de laatste huurprijsaanpassing aan de markthuurwaarde heeft plaatsgevonden – aanpassing van de huur te verlangen.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-10-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort object
Winkelruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1892

Oppervlakten en inhoud

Opp winkelruimte
70 m²
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Albert Cuypstraat 16 1072CT AMSTERDAM, Hercules Seghersbuurt

naar Albert Cuypstraat 16 1072CT AMSTERDAM, Hercules Seghersbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand