Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Albert Cuypstraat 166 E 1073BK AMSTERDAM, Sarphatiparkbuurt

Vraagprijs € 375.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Een royaal en licht appartement aan met een ruime woonkamer, twee slaapkamers en een gezamenlijk terras!, gelegen aan de Albert Cuypstraat 166-E (derde verdieping)

Over de locatie is in de loop der tijd al zoveel gezegd en geschreven dat deze eigenlijk geen toelichting behoeft, behalve dan: MIDDEN IN DE PIJP!
De Albert Cuypmarkt in de Amsterdamse Pijp is ontstaan op de plek van de vroegere Zaagmolensloot. Vanwege de stadsuitbreidingen in de tweede helft van de 19de eeuw worden de houtzaagmolens aan weerszijden gesloopt, het water gedempt en de Albert Cuypstraat aangelegd.
De straat vormt het hart van een nieuwe buurt die bekend wordt als het "Quartier Latin" van Amsterdam.

Het appartement:

Via de centrale entree is op de derde verdieping de woning bereikbaar. Men komt binnen in de hal, vanwaar alle vertrekken bereikbaar zijn.
Aan de voorzijde ligt de ruime woonkamer met open keuken. De drie ramen, met dubbel glas, kijken uit over de levendige Albert Cuypmarkt.
In het midden van de woning ligt de badkamer. Deze is voorzien van een toilet, wastafel en een ligbad.
Aan de achterzijde liggen vervolgens twee slaapkamers en een "tussenkamer" die uitstekend geschikt is als werkkamer of bijvoorbeeld kastenkamer.
De woning is voorzien van een nette laminaatvloer, dubbel glas, een natuurlijk een CV installatie.
Op de eerste verdieping van het gebouw is aan de achterzijde een gezamenlijk terras waar door de leden van de VvE gebruik van gemaakt kan worden.
Tenslotte is er op de eerste verdieping nog een eigen berging, behorende bij het appartement. Handig en steeds unieker in deze omgeving.

Bijzonderheden:
• Woonoppervlakte circa 70 m²
• 4 kamers
• Badkamer met ligbad
• Eigen CV installatie
• Gezamenlijk terras
• Eigen berging op de eerste verdieping

Kortom een fijn en comfortabel appartement op een van de meest geliefde plekken van de stad.

Eigendomssituatie:
Het gebouw waar het appartement onderdeel van uitmaakt is gelegen op eigen grond.

De Vereniging van Eigenaars:
"Vereniging van Eigenaars Albert Cuypstraat 166 te Amsterdam", bestaat uit 5 woonappartementen met bergingen en 1 bedrijfsruimte op de begane grond.
De administratie van de Vereniging van Eigenaars wordt professioneel gevoerd door Vincent & Vincent vve management.
T: 020 – 36 22 800
E: info@vincent-vincent.nl
De maandelijks servicekosten bedragen circa € 30,00 per maand

De vereniging ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 57375437

Oplevering:
In overleg doch kan spoedig.

Vraagprijs: € 375.000,00 kosten koper
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 30 p/m
Aanmeldingsdatum
09-02-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1893

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
70 m²
Externe bergruimte
4 m²
Inhoud
202 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Albert Cuypstraat 166 E 1073BK AMSTERDAM, Sarphatiparkbuurt

naar Albert Cuypstraat 166 E 1073BK AMSTERDAM, Sarphatiparkbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand