Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Albert Cuypstraat 192 IV 1073BL Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1886
Woonoppervlakte
46 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Amsterdams wonen zonder bovenburen en met de Albert Cuypmarkt voor de deur!

EERSTE INDRUK:
Geen bovenburen, Amsterdamse sfeer en de gemoedelijkheid van de Albert Cuypmarkt voor de deur! Dit appartement van ca. 46 m is hiervoor een plek bij uitstek. Daarbij is het appartement gelegen op eigen grond! Het appartement, gelegen op de vierde verdieping, is thans ingedeeld als studiowoning met een eigen opgang vanaf de derde verdieping. Het pand waar het appartement onderdeel van uit maakt is in 2008 gesplitst in appartementsrechten en destijds is onder andere de voorgevel gereinigd en opnieuw gevoegd en zijn er aan de voorzijde nieuwe houten kozijnen geplaatst voorzien van isolatieglas.

INDELING:
Het appartement is gelegen op de vierde en tevens bovenste verdieping. De entree van het appartement is op de derde verdieping wat voor een prettig toegang zorgt. Op de vierde verdieping is een hal met de meterkast. De hal loopt door in een open ruimte, vrij in te delen in woon-/eet-/ en slaap-kamer. Door de diverse ramen in de achtergevel, de twee daklichten en het raam aan de voorzijde is het een licht appartement te noemen. In het midden is de keukenopstelling. De badkamer, voorzien van een douche, toilet en wastafel is aan achter zijde van de keuken. Hier is ook de aansluiting voor de wasmachine en de droger. Het afwerkingsniveau is eenvoudig. Indien gewenst is met de nodige aanpassingen de lay-out naar eigen wens aan te passen. Het dak behoort tot het onderhavige appartementsrecht en daardoor is het mogelijk om een dakterras te realiseren (voor eigen rekening en risico en na het verkrijgen van een omgevings-vergunning).

LOCATIE:
De Albert Cuypstraat is n van de meeste bekende straten van Amsterdam. Gelegen in de buurt De Pijp.

Sinds 1912 wordt hier zes dagen per week de grootste dagmarkt van Nederland gehouden met een zeer gevarieerd aanbod van producten.

De Pijp verrijkt de stad met een groot aanbod aan hippe en gezellige horecagelegenheden en diverse pop-up stores . In De Pijp leeft het! Dat doet het nu, en dat deed het al toen de wijk vorm kreeg als gevolg van de bevolkingsgroei in Amsterdam in de negentiende eeuw. Toen een ijsje nog een cent kostte.
Op slechts ca. 5 minuten loopafstand kunt u genieten van de rust in het schilderachtige Sarphatipark.

In minder dan 10 minuten bent u op het Centraal Station vanaf de Albert Cuyp? Het kan nu zeker! Vanaf 22 juli 2018 is de Noord/Zuidlijn geopend. De Albert Cuyp is te bereiken met lijn 52, halte De Pijp.

V.v.E.:
Het appartement maakt onderdeel uit van een sub-V.v.E. bestaande uit vier appartementsrechten. De sub-V.v.E. heeft het 19/24ste aandeel in de hoofd-V.v.E. bestaande uit twee appartementsrechten (de winkel en de vier bovenwoningen). De vereniging van eigenaren van vier leden en verzorgt het beheer zelf. De servicekosten voor index A-6 zijn 75,- per maand en het aandeel is 1/4de.

BIJZONDERHEDEN:
- een bovenwoning, type studio en geen bovenburen;
- in eenvoudige staat;
- mogelijkheid tot aanleggen van een dakterras;
- entree vanaf de derde ver-dieping
- 6 dagen per week boodschappen doen op de Albert Cuypmarkt;
- eigen grond;
- goed functionerende V.v.E.;
- in 2008 is het pand gesplitst;
- de rest van de stad ligt aan je voeten, mede door de metrohalte van de Noord-/Zuidlijn die om de hoek is;
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-02-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1886

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
46 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon De Pijp heet, bestaat officieel uit van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Isralskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.