Albert Cuypstraat 194 III+IV 1073BL Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Vraagprijs € 545.000 

Bewaar object

Omschrijving

Een dubbel bovenhuis c.q. twee bovenwoningen in het levendige hart van De Pijp!

DE EERSTE INDERUK:
Gelegen op een fantastische locatie midden in “De Pijp” bieden wij een dubbel bovenhuis aan die thans bestaat uit twee afzonderlijke voormalige verhuurde woningen.

Het betreft een dubbel bovenhuis (één appartementsrecht) gelegen op de derde en op de vierde verdieping en midden op de Albert Cuypmarkt. Dit betekent dat u zes dagen per week uw boodschappen voor uw eigen deur kunt doen!

De totale woonoppervlakte van het dubbel bovenhuis is ca. 95 m˛ en dat is verdeeld over twee woonlagen. Op de derde verdieping is een balkon aan de achterzijde van ca. 5 m˛ (op het zuiden!) en met een leuk uitzicht op de achterzijde van de panden aan de Govert Flinckstraat en de diverse binnentuinen.

Het pand Albert Cuypstraat 194 is in 2008 gesplitst in appartementsrechten en destijds is onder andere de voorgevel gereinigd en opnieuw gevoegd, zijn er aan de voorzijde nieuwe houten kozijnen geplaatst voorzien van isolatieglas en is de V.v.E. opgericht.

Wij nodigen u graag uit om tijdens een bezichtiging dit heerlijke dubbel bovenhuis zelf te ervaren!

DE INDELING VAN DE DERDE VERDIEPING:
Het bovenhuis bestaat uit twee woonlagen, te weten de derde verdieping en de vierde verdieping. De entree van het bovenhuis is al op de tweede verdieping. Samen met de bewoners van de eerste verdieping en van de tweede verdieping is er een gemeenschappelijk trappenhuis.

De twee verdiepingen waren voorheen in gebruik als twee zelfstandig verhuurde woningen en derhalve zijn de twee verdiepingen individueel af te sluiten.

Via de huidige entree op de overloop van de derde verdieping kom je in de hal en daar is de toegangsdeur naar de woonkamer. De woonkamer is mede door de grote raampartijen aan de voorzijde erg licht.

Aan de achterzijde is de slaapkamer van ca. 10 m˛ met een deur naar het balkon (op het zuiden). Hier schijnt vanaf het begin van de middag volop de zon waardoor het hier heerlijk vertoeven is. Op het balkon is een balkonkast.

De badkamer op de derde verdieping is eveneens aan de achterzijde en is voorzien van een ligbad, een wastafel en een toilet.

De woning heeft een moederhaard met een c.v.-ketel. Er is een geiser voor warm water en verder is het mogelijk om een gaskachel te plaatsen.

DE INDELING VAN DE VIERDE VERDIEPING:
Op de vierde (kap-)verdieping is een overloop met twee deuren, één van de deuren geeft toegang naar de woning aan de voorzijde.

De vloeroppervlakte van deze woning is ca. 30 m˛ en heeft een woonkamer met een open keuken en een badkamer met een douche en een toilet. De woning op de vierde verdieping heeft een c.v.-ketel en wordt verwarmd middels een radiator.

Aan de voorzijde is een dakkapel en in het platte dak zijn twee lichtkoepels. Aan de achterzijde van de vierde verdieping is nog een zolderkamer van ca. 15 m˛ die vroeger in gebruik was bij de huurster van de 3de verdieping.

Het dak behoort tot het onderhavige appartementsrecht en daardoor is het mogelijk om een dakterras te realiseren (voor eigen rekening en risico en na het verkrijgen van een omgevingsvergunning).

Verder is het naar alle waarschijnlijkheid ook mogelijk om de twee zelfstandige woningen (met twee WOZ-waarden en met twee gas- en elektrameters) samen te voegen en er één woning van te maken (na het verkrijgen van een vergunning).

DE LOCATIE:
De Albert Cuypstraat is één van de meeste bekende straten van Amsterdam. Sinds 1912 wordt hier zes dagen per week de grootste dagmarkt van Nederland gehouden met een zeer gevarieerd aanbod van producten.

De Albert Cuypstraat is daarnaast ook een gedeelte waar altijd wel “gezellige rumoer” is. In de nabije omgeving c.q. in De Pijp zijn een groot aantal horecagelegenheden en er is een grote variëteit aan winkels.

Op slechts ca. 5 minuten loopafstand kunt u genieten van de rust in het schilderachtige Sarphatipark met zijn groen en water.

BIJZONDERHEDEN:
- het bouwjaar is ca. 1900;
- de oppervlakte is opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen;
- een zonnig balkon op de derde verdieping;
- gelegen op eigen grond;
- voorzien van isolatieglas;
- gedeeltelijk voorzien van houten kozijnen (voorzijde) en kunststof kozijnen (achterzijde);
- gelegen in de “hippe” Pijp;
- diverse leuke winkel- en horecagelegenheden in de directe omgeving;
- de dagelijkse Albert Cuypmarkt is voor de deur;
- het betreft twee voormalige verhuurde woningen met beiden een eigen gas- en elektrameter;
- het appartementsrecht zal verkocht worden met een ouderdomsclausule en een niet-bewoningsclausule.

KADASTRALE GEGEVENS:
Gemeente: Amsterdam.
Sectie: R.
Nummer: 7653 en appartementsindex: A-5.
Aandeel: een 2/4de aandeel in het bovenhuis en thans bestaande uit vier bovenwoningen.
Overig: het is een sub-V.v.E. bestaande uit drie appartementsrechten. De sub-V.v.E. heeft het 19/24ste aandeel in de hoofd-V.v.E. bestaande uit twee appartementsrechten (de winkel en de vier bovenwoningen).

V.v.E:
De Vereniging van Eigenaren “ondersplitsing gebouw Albert Cuypstraat 194 te Amsterdam” bestaat uit drie leden c.q. drie appartementsrechten en verzorgt het beheer zelf. De servicekosten voor index A-5 zijn € 120,- per maand. Er is een meerjarenonderhoudsplan aanwezig.

VRAAGPRIJS:
€ 545.000,- k.k.
De oplevering is in goed overleg (kan snel).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-07-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
95 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Albert Cuypstraat 194 III+IV 1073BL Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

naar Albert Cuypstraat 194 III+IV 1073BL Amsterdam, Sarphatiparkbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand