Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Albert Cuypstraat 200 - I 1073BL Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
47 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Te Koop: "Buitenkans op een machtige plek in het SOHO van Amsterdam".

Ruimte en locatie vallen perfect samen bij dit superleuke 2 kamerappartement aan de immer gezellige Albert Cuypstraat. Het appartement is smaakvol en strak gerenoveerd. Intern is er slim omgegaan met alle bruikbare ruimte(n) en de klassieke details maken het geheel af. De Albert Cuypstraat bevindt zich in het hart van het bruisende stadsdeel "De Pijp", op loopafstand van het Sarphatipark, de populaire Albert Cuypmark voor de deur en de van Woustraat met diverse winkels, restaurants en bars, interieurzaken, Marqt en Stach. Het openbaar vervoer, waaronder de Noord/Zuidlijn ligt hier werkelijk op loopafstand vandaan.

Indeling:

Het appartement bevindt zich op de eerste etage. Na de entree komt u in een gang met bergruimte en de moderne badkamer v.v. douche, wastafel en toilet. De eet en woonkamer zijn d.m.v. glas-in-lood deuren gescheiden van de slaapkamer aan de voorzijde, hierdoor is er een fijn doorzon-effect door het gehele appartement. In de slaapkamer is nog een authentieke schouw aanwezig. De vaste kast in de woonkamer heeft naast veel bergruimte ook een plek voor het tv en audio gedeelte (dus mooi weggewerkt). In de aanbouw aan de achterzijde bevindt zich de moderne en strak vormgegeven keuken. Door de hele woning ligt een stoere, massief Eikenhouten vloer.


Vraagprijs: € 315.000,- k.k
Oplevering: In overleg
Woonoppervlak: 47 m2 (netto)
Gelegen op Eigen grond
Geheel in 2012 gerenoveerd
Vve bijdrage € 90,- per maand, kleine en gezonde VvE.
Cv in 2012 aangelegd
Hartje "Pijp"


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-01-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
47 m²
Inhoud
150 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.