Albert Cuypstraat 203 A- I 1073BE Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Bewaar object

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Hierbij bieden wij aan een drie kamer appartement van ca. 55 m², gelegen op de eerste verdieping midden in het hartje van de Pijp en wordt ook wel het Quartier Latin van Amsterdam genoemd.

INDELING
Eerste verdieping:
Het appartement gelegen op de eerste verdieping wordt bereikt via het gezamenlijke trappenhuis. Via de entree bereikt u de hal met toegang naar de woonkamer met een grote open slaande deur naar het franse balkon. Hier heb je geheel uitzicht op de reuring van de straat. Naast de woonkamer bevindt zich de kleine slaapkamer deze is voorzien van een grote kiepkantelraam. Aan de andere zijkant bevindt zich de grote slaapkamer met grote openslaande deuren met toegang tot het balkon. De keuken is voorzien van een combi oven, vaatwasser, inbouw koel/vrieskast en een 4 pits gasfornuis met afzuigkap. De badkamer voorzien van een wastafel, douche en toilet. De gehele woning is voorzien van laminaat.

LOCATIE
De woning gelegen in de Pijp dat onderdeel is van stadsdeel Oud-Zuid en om de hoek van het Sarphatipark. Het appartement is zeer centraal gelegen, voor de deur bevindt zich de Albert Cuypmarkt. Alle voorzieningen zijn in de diverse winkelstraten, hippe winkeltjes, goede restaurants, supermarkt, gezellige cafés en diverse uitgaansmogelijkheden. Op loopafstand ligt het Amstel en de Utrechtsestraat.

BEREIKBAARHEID
Er is een goede verbinding met de stad door diverse uitvalswegen (o.a. ring A-10) en met het openbaar vervoer (tram 3,4,7,10,12,16,24 en 25). Binnen enkele minuten met de fiets bereikt u het Vondelpark, het Museumplein of de Grachtengordel. Voor de deur en in de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid en een parkeervergunning is te verkrijgen via https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeervergunning/bewoners/.

BIJZONDERHEDEN:
- Huurprijs per maand is exclusief gas, water, licht (eigen meter);
- Voorschot stookkosten € 75,=;
- Huurtermijn is onbepaalde tijd 1e jaar niet opzegbaar, daarna per kalender maand;
- GEEN groepsbewoning toegestaan;
- GEEN onderhuur toegestaan;
- Verhuur onder voorbehoud ballotage mede na inzage inkomensgegevens van huurder;
- Waarborgsom: 2 maanden huur.

BESCHIKBAAR:
Per direct.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-06-2018
Status
Verhuurd
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
55 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Albert Cuypstraat 203 A- I 1073BE Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

naar Albert Cuypstraat 203 A- I 1073BE Amsterdam, Sarphatiparkbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand