Albert Cuypstraat 221 2- V 1073BG Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Vraagprijs € 239.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1893
Woonoppervlakte
31 m²
Aantal kamers
1

Omschrijving

Een licht studio appartement van 31 m2 (Nen 2580 gemeten) met drie ramen aan de voorzijde en met uitzicht op de Albert Cuypmarkt. Het appartement is gelegen op de tweede verdieping aan de voorzijde van een goed onderhouden pand in de Oude Pijp (stadsdeel Zuid).

De indeling is als volgt:
Opgang vanaf de straat met op de tweede verdieping de entree van het appartement. Hal, welke toegang geeft tot de badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, een toilet en een wastafel. De lichte woon-/ slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde van het pand met een half open keuken in de zijkamer. De keuken is voorzien van een koelkast, een 4-pits gasfornuis, een afzuigkap en een wasmachine.

Bijzonderheden:
- Volle eigendom, dus geen erfpacht;
- Studioappartement;
- Gebruiksoppervlakte wonen 31 m2 (Nen rapport aanwezig *);
- Servicekosten VvE € 60,21 per maand;
- MJOP aanwezig;
- HR dubbel glas.

Omgeving:
Het appartement is gelegen in het geliefde stadsdeel Oud-Zuid; in het hart van stadswijk De Pijp. De woning is gelegen tussen de Eerste Sweelinckstraat en de Eerste van der Helststraat. Talloze restaurantjes en gezellige cafeetjes bevinden zich in de directe omgeving (o.a. Marie Heinekenplein en Gerard Douplein). Het Sarphatipark is om de hoek gelegen en voor uw dagelijkse boodschappen biedt de Ferdinand Bolstraat voldoende mogelijkheden. Uiteraard kunt u voor uw dagelijkse boodschappen ook op de markt terecht.

Bereikbaarheid:
Het appartement is met het openbaar vervoer goed te bereiken. De noord-zuid lijn, tram lijnen 3 en 4 en buslijn 246 zijn op loopafstand.

Vereniging van Eigenaren:
De vereniging bestaat uit de “Vereniging van Eigenaars Albert Cuypstraat 221 te Amsterdam”. De servicekosten bedragen
€ 60,21 per maand en bestaan uit: reservering ten behoeve van onderhoud en de opstalverzekering.

Eigendomssituatie:
Eigen grond.

Oplevering:
In huidige staat, leeg en ontruimd.

Notaris:
De koper heeft de keuze voor een Amsterdamse notaris welke een koopakte zal opstellen conform Amsterdams Model.

Op aanvraag beschikbaar:
- VvE stukken;
- Lijst van zaken;
- Vragenlijst;
- Akte van levering;
- Splitsingsakte.

Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Graag maken wij een vrijblijvende afspraak voor een bezichtiging met u!

Deze aanbiedingstekst is met de grootste zorg samengesteld op basis van door de verkoper (en/of derden) verstrekte informatie. Aan deze informatie kunnen noch jegens de makelaar, noch jegens de verkoper rechten worden ontleend.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-05-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1893

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
31 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.