Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Albert Cuypstraat 231 - 2 1073BG Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
46 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Charmant twee-kamerappartement gelegen op de tweede etage midden in de Pijp op een rustig gedeelte van de Albert Cuypstraat. Echt de ideale starterswoning, met een leuke robuuste houten vloer het gehele appartement, centrale verwarming dubbele beglazing. Op maat gemaakte afsluitbare keuken. Separaat toilet De slaapkamer is gelegen aan de rustige achterzijde, heeft fraaie op maat gemaakte kasten en toegang tot een groot balkon. Er zijn veel charmante unieke details in het appartement waaronder de schouw, sierlijsten maar ook de badkamer heeft een heel eigen sfeer met grote stortdouche.

De Pijp staat bekend om haar gezellige cafe's, grote diversiteit aan restaurants en een keur aan speciaalzaken. De beroemde Albert Cuypmarkt is voor deur. Voor ontspanning is het Sarphatipark op loopafstand. De Ferdinand Bolstraat is onderdeel van het Rode Loper project en volledig voorzien van een nieuwe winkel boulevard uitstraling. Diverse tram- en buslijnen stoppen dichtbij de woning zoals tram 16 en 24 en buslijn 754. En inmiddels kan men ook gebruiken van de supersnelle Noord-Zuid lijn

Bijzonderheden:

-Woonoppervlakte ca 46m2
-Ruime slaapkamer met op maat gemaakte kastenwand
-Ruim balkon op het Noord-Westen
-Actieve Vereniging van Eigenaars
-Meerjaren Onderhoudsplanning aanwezig
-Oplevering op korte termijn is mogelijk
-Sarphatipark om de hoek op een steenworp afstand
-Halte Noord Zuidlijn, Ferdinand Bolstraat, diverse bus en tramverbindingen in de directe omgeving
-Momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning


*** ENGLISH TRANSLATION ***

Charming two-room apartment located on the second floor in the middle of the Pijp on a quiet part of the Albert Cuypstraat. Really the ideal starter home, with a nice robust wooden floor throughout the apartment, central heating double glazing. Custom made lockable kitchen. Separate toilet The bedroom is located on the quiet back, has beautiful custom-made cupboards and access to a large balcony. There are many charming unique details in the apartment including the fireplace, decorative frames but also the bathroom has its own atmosphere with large rain shower.

De Pijp is known for its cozy cafes, great diversity of restaurants and a variety of specialty shops. The famous Albert Cuyp market is at the door. For relaxation, the Sarphatipark is within walking distance. The Ferdinand Bolstraat is part of the Rode Loper project and was made into a wonderfull shopping boulevard. Several tram and bus lines stop close to the house such as tram 16 and 24 and bus line 754. And now one can also use the super fast North-South line

Special details

-Living area approx 46m2
-Spacious bedroom with custom made cupboard wall
-Spacious balcony on the North-West
-Active Association of Owners
-Long-term maintenance planning available
-Delivery in the short term is possible
-Sarphatipark around the corner a stone's throw away
-Halte Noord Zuidlijn, Ferdinand Bolstraat, various bus and tram connections in the immediate vicinity
-Currently no waiting time for obtaining a parking permit
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 105 p/m
Aanmeldingsdatum
13-02-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
46 m²
Inhoud
147 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.