Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Albert Cuypstraat 245 huis 1073BH Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Koopsom € 640.000 

Bewaar object

Omschrijving

BELEGGING TE KOOP AAN NEDERLANDS BEKENDSTE MARKT EN POPULAIRSTE STUKJE AMSTERDAM! DE TWEE APPARTEMENTSRECHTEN KUNNEN ZOWEL APART ALS GEZAMENLIJK GEKOCHT WORDEN. BEIDE WINKELRUIMTES WORDEN VRIJ VAN VERHUUR OPGELEVERD IN OKTOBER 2018. DEEL-VERKOOP BESPREEKBAAR!

De winkelruimtes zijn tezamen groot circa 158 m² en heeft een ingang aan de Albert Cuypstraat en loopt door tot de Gerard Doustraat. Aan de voorzijde zit een winkel in allerhande accessoires aan de achterzijde een fietsenreparatie en verhuurpunt. De winkel aan de Albert Cuyp markt is inclusief marktkraam!

Vloeroppervlak:
Het vrij verhuurbaar vloeroppervlak is circa 158 m² het bruto verhuurbaar vloeroppervlak is circa 197 m².

Vraagprijs:
€ 640.000,- kosten koper.

BTW:
Niet van toepassing.

Borgstelling:
10% van de koopsom binnen 4 weken na tekenen koopovereenkomst.

Kadaster:
Gemeente: Amsterdam
Sectie: R
Complexaanduiding: 5860-A en 6497-A
Appartementindex: A1 en A8

VVE:
Bijdrage vve Gerard Doustraat circa € 85,- per maand.
Bijdrage vve Albert Cuypstraat circa € 100,- per maand.

Bestemming:
Voorontwerpbestemmingsplan De Pijp 2018, enkelbestemming Gerard Doustraat 234 te Amsterdam Gemend-1, enkelbestemming Albert Cuypstraat 245 Amsterdam Gemengd -2.

Notaris:
Ter keuze van koper voor rekening van koper. Koopovereenkomst model Ring-Amsterdam.

Aanvaarding:
In overleg doch spoedig mogelijk.

Alle door 123makelaar verstrekte informatie is met zorg samengesteld. Aan de juistheid van de vrijblijvend verstrekte informatie kunnen echter geen rechten worden ontleend.

123makelaar uw bedrijfsmakelaar voor Amsterdam en omstreken
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-09-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Albert Cuypstraat 245 huis 1073BH Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

naar Albert Cuypstraat 245 huis 1073BH Amsterdam, Sarphatiparkbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand