Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Albert Cuypstraat 246 1073BP Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Koopsom € 330.000 

Bewaar object

Omschrijving

Te koop:

Op de leukste markt van Nederland? In de Albert Cuypstraat 246 te Amsterdam komt deze winkelruimte leeg van ca. 70 m2 BVO, pantry en toilet zijn aanwezig.

Huidige ondernemer verkoopt textiel maar de ruimte leent zich natuurlijk voor elke leuke handel.

Locatie en bereikbaarheid:
Gelegen in het gezellige en drukke stoffen- en kleding gedeelte van de Albert Cuypstraat in hartje Amsterdam. Je bevindt je hier nabij de Van Woustraat. De locatie is met het openbaar vervoer zeer goed te bereiken, (tramlijn 4 en 12) en via de Van Wou- en de Rijnstraat zit je hier ook met de auto binnen 10 minuten op de snelweg.

Voorzieningen:
Toiletgroep;
CV installatie;
Keuken;

Bestemming:
Winkel (detailhandel). Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de Gemeente Amsterdam.

Aanvaarding:
In overleg, kan snel

Bijzonderheden:
- Ouderdomsclausule
- Asbestclausule
- Niet bewonersclausule
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-02-2019
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1891

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.