Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Albert Cuypstraat 270 I voor 1073BR Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Vraagprijs € 217.500 

Bewaar object
Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
26 m²
Aantal kamers
1

Omschrijving

Zeer keurig onderhouden en licht studio-appartement gelegen in het hart van de Pijp.
Perfect voor starters, studerende kinderen of als pied-a-terre!

De Amsterdamse Pijp is een populaire wijk, vanwege de vele voorzieningen en gunstige ligging ten opzichte van het centrum.
Voor de deur is de alom bekende Albert Cuypmarkt gelegen, maar er is ook een verscheidenheid aan winkels, supermarkten, fijne restaurants,
gezellige horecagelegenheden en vele terrassen.
Ook het Sarphatipark is op steenworp afstand gelegen, een prachtig stadspark met diverse bruggetjes, een fontein, waterval en een speelplaats voor de kleintjes.

Er is een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de uitvalswegen.


Indeling:
Entree, trap naar eerste verdieping, hal met meterkast, woonkamer met vrij uitzicht, luxe open keuken voorzien van inbouwapparatuur,
ruime badkamer met inloop regendouche, wastafel met meubel, op maat gemaakte kastjes voor de handdoeken, handdoek radiator en zwevend toilet.

Door de drie grote ramen in de woonkamer is er veel lichtinval en een vrije doorkijk richting de Stadhouderskade.
De woon- annex slaapkamer alsmede de keuken zijn aan de voorzijde gesitueerd, de badkamer aan de achterzijde.
Het gehele appartement is, met uitzondering van de natte ruimte, voorzien van een eikenhouten vloer.


Bijzonderheden:
- eigen grond
- actieve VVE (16 leden), professioneel beheerd door Munnik VVE Beheer BV
- meerjarenonderhoudsplan aanwezig
- servicekosten € 83,50 per maand
- in 2010 geheel vernieuwbouwd
- goed geïsoleerd, dubbele beglazing, intercom en mechanische ventilatie
- de woning is voorzien van eikenhouten vloerdelen
- vrij uitzicht
- NEN 2580 ingemeten, meetcertificaat en plattegrond aanwezig
- oplevering in overleg, kan spoedig.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-06-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
26 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.