Albert Cuypstraat 90 III/IV 1072CX Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1945-1959
Woonoppervlakte
85 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Dubbel bovenhuis verdeeld over de derde en vierde etage gelegen midden in de Pijp.

Indeling
Via uw eigen entree komt u in de ruime woonkamer met aan de achterzijde een open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur.
De vaste trap in de woonkamer geeft toegang tot de vierde etage waar zich 2 ruime slaapkamers bevinden met ieder zijn eigen wastafel. De badkamer is voorzien van een ligbad, douch, wastafel en toilette. Er is ook nog een separate toilet aanwezig op de derde etage.

Omgeving
Het appartement ligt in een gezellige straat in het bruisende deel van de Amsterdamse Pijp direct aan de gezellige Albert Cuyp markt en om de hoek bij o.a. het Gerard Douplein, Marie Heinekenplein Van Woustraat en het Museumplein. Door de goede verbindingen bent u binnen enkele minuten op de A2 of A10. De tram en de Noord Zuidlijn op loopafstand. Het Sarphatipark, Vondelpark, kleinschalige restaurantjes en een heerlijke hardlooproute langs de Amstel bevinden zich op korte afstand van dit appartement.

Bel of mail ons kantoor voor een afspraak!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-03-2019
Status
Verhuurd
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1945-1959

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
85 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.