Albert Cuypstraat 94 II 1072CX Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Huurprijs € 1.600 per maand

Bewaar object
Bouwjaar
1883
Woonoppervlakte
50 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

In the middle of the market at the Albert Cuypstraat we offer you this bright FULLY FURNISHED apartment. The apartment is situated on the second floor and the building has recently got a new foundation and all windows have been renovated.

The apartment is situated in the nicest part of the Pijp, within walking distance of many nice shops, cafe's, restaurants and the Sarphatipark. The Rijksmuseum and museumsquare are located just around the corner.
It is modernly furnished, comes with a laminate floor and the bedroom is situated at the quiet back side of the apartment.

On the ground level there is a communal entry with stairs which lead to the second floor, living at the bright front side, hallway with bathroom equipped with shower, sink and toilet, kitchen with oven, gas stove, dishwasher, fridge and freezer, bedroom with lots of wardrobes at the quiet back, separate laundry area


Details:
- The apartment will be rented fully furnished
- Approximately 52 m2 (not measured according to NEN 2580)
- EUR 1.600,- excluding utilities
- Great location
- Available 03-06-2019, for a maximum of 24 months (model B contract)
- No smoking, no pets

This Property is listed by a MVA Certified Expat Broker
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-05-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1883

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
50 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.