Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Albert Luthulistraat 1 D 1091NP Amsterdam, Transvaalbuurt West

Vraagprijs € 575.000 k.k.

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
109 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

(English Translation below) Sfeervolle bovenwoning van circa 109 m over de derde en vierde verdieping met 2 balkons en een heerlijk zonnig dakterras. Deze woning is gelegen op de kop van dit typische en karaktervolle jaren '30 wooncomplex, in het hart van de levendige en hippe Transvaalbuurt van Amsterdam Oost, met heerlijk zicht op het groene Krugerplein.

De woning heeft een lichte woonkamer met aangrenzende woonkeuken, drie slaapkamers, een werkkamer, 2 balkons, dakterras, inpandige berging, separate toilet en een badkamer met ligbad, wastafel en toilet.
Door de hoekligging op de kopse kant van het complex kent de woning een speelse indeling en is er door de huidige eigenaren optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte waardoor de woning extra ruimtelijk aanvoelt.

Indeling:
Via de recent geschilderde gemeenschappelijke entree bereik je de derde verdieping. Entree, hal met toegang tot de woonkamer. De heerlijk lichte doorzon woonkamer staat in open verbinding met de woonkeuken. Het balkon is ruim en biedt zomers veel zon en veel privacy. Aan de achterzijde is een werkkamer gelegen. De vaste trap geeft toegang tot de vierde verdieping. Zeer ruime overloop met bergruimte en toegang tot drie ruime slaapkamers. De slaapkamers aan de voorzijde geven toegang tot het balkon aan de voorzijde. De badkamer is voorzien van een ligbad met douche, wastafel en wc. Via de vaste trap op de overloop is het zeer recent aangelegde dakterras te bereiken, waar vanaf een vrij en 360 graden uitzicht is over Amsterdam en waar je op zomerse dagen heerlijk kan vertoeven.

Omgeving en Bereikbaarheid:
De woning ligt om de hoek van het Oosterpark, de Weesperzijde, de Linnaeusstraat en winkelcentrum Oostpoort. Slechts 10 minuten fietsen van hartje Centrum en een paar minuten rijden naar de Ring A10 Oost.
Gelegen in de snel ontwikkelende Transvaalbuurt van hot & happening Amsterdam Oost, om de hoek bij Michel-Inn en Eddy Spaghetti en dichtbij het Beukenplein met o.a. Maxwell, Smoking Barrels en Bar Bukowski. Voor de dagelijkse boodschappen biedt de Transvaalbuurt oa een Albert Heijn, Marqt, Dirk en de Lidl. Verder zeer gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer met treinstation Amsterdam Amstel op circa 5 minuten fietsen.

Bijzonderheden:
- Heerlijk licht dubbel bovenhuis met dakterras;
- Super ligging in de Transvaalbuurt van Amsterdam Oost;
- Gebruiksoppervlakte Wonen circa 109,3 m (meetrapport aanwezig);
- Erfpacht is EEUWIGDUREND AFGEKOCHT;
- Actieve en professioneel beheerde Vereniging van Eigenaars;
- De VvE beschikt over een meerjaren onderhoudsplan, servicekosten bedragen 167,65 per maand;
- De woning is voorzien van dubbele beglazing;
- Oplevering: In overleg.

**English Translation**
Atmospheric upper apartment of approximately 109 m on the third and fourth floor with 2 balconies and a lovely sunny roof terrace. This property is located at the head of this typical and characteristic 1930s residential complex, in the heart of the lively and trendy Transvaal neighborhood of Amsterdam East, with a wonderful view of the green Krugerplein.

The house has a bright living room with adjoining kitchen, three bedrooms, an study, 2 balconies, roof terrace, storage room, separate toilet and a bathroom with bath, sink and toilet.
Because of the corner location on the front side of the complex, the house has a playful layout and the current owners have made optimum use of the available space, which makes the house feel extra spacious.

Layout:
You reach the third floor via the recently painted communal entrance. Entrance hall with access to the living room. The wonderfully light living room is in open connection with the kitchen. The balcony is spacious and offers a lot of sun and lots of privacy in the summer. At the rear is a study located. The fixed staircase gives access to the fourth floor. Very spacious landing with storage space and access to three spacious bedrooms. The bedrooms at the front give access to the balcony at the front. The bathroom has a bath with shower, sink and toilet. The very recently constructed roof terrace can be reached via the fixed staircase on the landing, from which there is an unobstructed and wide view of Amsterdam and where you can relax on summer days.

Environment and accessibility:
The property is around the corner from Oosterpark, Weesperzijde, Linnaeusstraat and Oostpoort shopping center. Only 10 minutes by bike from the center and a few minutes by car to the A10 East ring road.
Located in the rapidly developing Transvaal neighbourhood of hot & happening Amsterdam East, around the corner from Michel-Inn and Eddy Spaghetti and close to Beukenplein with, among others, Maxwell, Smoking Barrels and Bar Bukowski. For daily shopping the Transvaalbuurt offers an Albert Heijn, Marqt, Dirk and Lidl. Furthermore very convenient located to public transport with Amsterdam Amstel train station at about 5 minutes by bike.

Particularities:
- Lovely light double upper house with roof terrace;
- Super location in the Transvaalbuurt of Amsterdam East;
- Usage area Living around 109.3 m (measurement report available);
- Annual lease payments have been bought off for ETERNAL PERIOD;
- Active and professionally managed Owners Association;
- The VvE has a multi-year maintenance plan, service costs amount to 167.65 per month;
- The house has double glazing;
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 168 p/m
Aanmeldingsdatum
07-11-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
109 m²
Inhoud
349 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder