Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Albert Luthulistraat 20 - A 1091NV Amsterdam, Transvaalbuurt West

Vraagprijs € 375.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
65 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

In de zeer populaire woonwijk Transvaalbuurt hebben wij dit leuke 4-kamerappartement in de verkoop. In de directe omgeving vind je veel hippe horeca en het geheel vernieuwde Oosterpark. Met de fiets is het centrum binnen 5 minuten bereikbaar! Bus, metro en trein zijn om de hoek te vinden.

Indeling

Appartement: entree op de begane grond. Je komt binnen in de hal. Hier tref je de meterkast en krijg je toegang tot alle vertrekken in de woning.

De woonkamer is dankzij de drie grote ramen aan de voorzijde voorzien van ruim voldoende licht. Er is hier voldoende ruimte voor een lekkere zithoek en een gezellig eettafel. Met wat moderne wand- en vloerafwerking leg je de ideale basis voor elke interieurstijl.

De gesloten keuken biedt genoeg ruimte en wegens het raam meer dan voldoende licht. De keuken is momenteel alleen voorzien van een keukenblok met erboven opbergruimte, maar de ruimte verleent zich prima om hier nog alle kanten mee op te gaan. Kies een keuken in de kleur, opstelling en met de inbouwapparatuur die jij wenst!

Er bevinden zich drie slaapkamers aan de achterzijde van de woning. Ze hebben een prima afmeting en tevens toegang tot de zonnige tuin! Deze is gelegen op het Noordwesten en is erg ruim.

De badkamer is voorzien van een wastafel, en een douche. Dit is in principe alles wat je nodig hebt op jezelf even lekker op te frissen.
De toilet bevindt zich separaat in de hal.

Op de vierde verdieping is er een zolderberging gelegen, voor het bergen van allerhande spullen.

Kortom, er is een top woning van te maken!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte;
- bouwjaar 1930;
- erfpacht afgekocht tot 30-06-2062;
- servicekosten 87.86 per maand;
- eenmalige toetredingskosten tot de VVE 90,75;
- CV-ketel, merk intergas, ;2014
- betaald parkeren voor de deur;
- verkoop uitsluitend aan eigenaar/bewoner met als uitzondering de zogenaamd ouder/kind situatie;
- ouderdomsclausule en anti-speculatiebeding
- het is een voormalige huurwoning;
- er is een vaste notaris, t.w. Lubbers en Dijk te Amsterdam;
- energielabel is aanwezig.

Locatie
Het Stadsdeel: boordevol variatie, zo laat stadsdeel Oost zich het beste typeren. Monumentale parken, bijzondere buurten, moderne sportparken en architectuur.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 88 p/m
Aanmeldingsdatum
24-05-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
65 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.