Albert Luthulistraat 24 A 1091NV Amsterdam, Transvaalbuurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
78 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

*** RECENT GERENOVEERD, TUIN & 3 SLAAPKAMERS ***

Recent gerenoveerde en sfeervolle benedenwoning van ca. 78 mē met maar liefst 3 slaapkamers (!) en heerlijke ruime achtertuin. In 2017 is dit appartement volledig intern gerenoveerd, waaronder een nieuwe massief houten vloer, nieuwe badkamer, nieuwe keuken, nieuwe elektra, CV en tevens is er een uitbouw gerealiseerd.

Gelegen in een rustige straat in de populaire Transvaal buurt. In deze gewilde buurt bevinden zich tal van leuke winkels en gezellige horeca. Ook om de hoek van het Oosterpark, Flevopark en de Dappermarkt. Afgekochte erfpacht tot 2062!

INDELING:
Via het gemeenschappelijke entree is de woning te bereiken op de begane grond: hal met garderobemogelijkheden. De ruime woonkamer met open keuken is aan de achterzijde gelegen en heeft een ruimtelijke uitstraling mede door de hoge plafonds, het dakraam en de grote schuifpui aan de tuinkant. De moderne keuken van het merk "Kvik" is voorzien van een 5-pits gasfornuis, koelkast met vriezer, vaatwasser, magnetron en een oven. Separate bergkast met tevens een wasmachine-/ drogeraansluiting en CV ketel. Naast de woonkamer is er tevens nog een slaap-/ werkkamer. Middels een grote schuifpui is de achtertuin te bereiken, met een eigen berging/ schuur.

De twee slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde en in het middendeel is de luxe badkamer, voorzien van douche, ligbad en wastafel. Separaat toilet met fonteintje.

Aan dit leuke appartement hoeft niets meer aan gedaan te worden en kan direct betrokken worden!

OMGEVING & BEREIKBAARHEID:
De woning is gelegen in een leuke en rustige straat in de erg geliefde Transvaal buurt. Er zijn diverse supermarkten op loopafstand en gezellige en hippe horecagelegenheden zijn in de buurt op o.a. de Weesperzijde en op de Beukenweg. Op ca. 5 minuten fietsafstand ligt de Dappermarkt met lekkere verse producten (waaronder vis, groente, fruit en bloemen) en ook het Oosterpark en het Flevopark voor sport en ontspanning. Alle denkbare voorzieningen bevinden zich in deze populaire buurt.

Zeer gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, treinstation Amsterdam Amstel is ca 5 minuten fietsen. En zeer goed gelegen ten opzichte van de snelwegen A10, A2 en A1.

VERENIGING VAN EIGENAREN:
De gezonde Vereniging van Eigenaren Vereniging van Eigenaars Krugerstraat/De la Reijstraat/Albert Luthulistraat te Amsterdam wordt professioneel beheerd door Yver VvE Beheer. De servicekosten bedragen thans EUR 84,56 per maand.

EIGENDOMSSITUATIE:
Gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. De erfpacht is afgekocht tot 30 juni 2062 (Algemene Bepalingen uit 2000).

BIJZONDERHEDEN:
• NEN2580 meetrapport aanwezig.
• Woonoppervlakte: 77,80 mē.
• Externe bergruimte: 3,50 mē.
• Bruto inhoud: 294,74 mģ.
• Bouwjaar ca. 1930.
• Sfeervol en perfect gerenoveerd appartement.
• Woonkamer aan de tuinkant.
• Mooie massief houten vloer door bijna de hele woning.
• Achtertuin gesitueerd op het noordwesten.
• Top locatie in een gezellige buurt.
• Afgekochte erfpacht!
• Verwarming en warm water middels CV ketel (Intergas, 2017).
• Notaris: naar keuze koper, mits koopakte conform Model Ring bij notaris in Groot Amsterdam.
• Er is pas een overeenkomst indien zowel koper als verkoper een schriftelijke koopovereenkomst hebben ondertekend bij de notaris.
• Verkoper behoudt zich, bij interesse van meerdere partijen, het recht van gunning voor.

OPLEVERING:
In goed overleg.


Alle verkoopinformatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste verkregen (mondelinge) informatie, onvolledigheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan en wijzen de koper nadrukkelijk op zijn wettelijke onderzoeksplicht.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-04-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
78 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn – zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.