Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Albert Luthulistraat 7 a 1091NP Amsterdam, Transvaalbuurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1923
Woonoppervlakte
45 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

**English text below **

Charmante en lichte benedenwoning met ruime zonnige tuin in het populaire Amsterdam Oost.

In de leukste buurt van Amsterdam vind je dit heerlijke 2-kamer appartement van 45 m2 met riante tuin van 43 m2 met de mogelijkheid voor een uitbouw. De woning bestaat uit een lichte woonkamer aan de voorzijde, ruime slaapkamer aan de tuinzijde en een dichte keuken, beide met toegang tot de tuin, en een praktische bergruimte die ook te gebruiken is als inloopkast.

Kenmerken:
- Benedenwoning;
- Woonoppervlakte ca 45 m2;
- Riante tuin (zuidoost) ca. 43 m2;
- Mogelijkheid tot uitbouw;
- Handige bergruimte/inloopkast;
- Afgekochte erfpacht tot 2058;
- Bruisende locatie;
- Gezonde VvE;
- VvE bijdrage € 78,- p/m;
- Goed onderhouden;
- Oplevering in overleg.

Indeling:
Begane grond:
Entree, hal, woonkamer, slaapkamer, ruime dichte keuken, separaat toilet, badkamer voorzien van douche en wastafel, en bergruimte/inloopkast.

Tuin:
Riante en zonnige tuin, gelegen op het zuidoosten in rustige en groene binnenplaats.

Omgeving:
In de buurt is er ruime keus aan supermarkten en delicatessenwinkels, restaurants en cafés. Het immer gezellige Beukenplein ligt op vijf minuten lopen. Daar vind je zonnige terrassen en de leukste kroegen. Voor een heerlijke cocktail of avond uit kun je terecht op het dakterras van het Volkshotel. De Linnaeusstraat, Middenweg en winkelgebied Oostpoort bieden een groot aanbod aan hippe en unieke winkels of fiets voor je boodschappen naar de Dappermarkt. In de nabijgelegen Intratuin vind je alles voor de tuin.

De woning ligt tussen Park Frankendael en het Oosterpark, waar je volop kunt genieten van gezelligheid en groen in de stad. Met hetzelfde gemak loop je naar de Amstel voor een drankje aan het water. Verder zijn er in de buurt verschillende sportscholen en -verenigingen.

Het centrum van Amsterdam ligt op tien minuten fietsen. Het Amstelstation en metrostation Wibautstraat liggen op loopafstand, net als verschillende tram- en busstations. Ook treinstations Muiderpoort en Science Park liggen in de buurt en met de auto rijd je binnen vijf minuten op de Ring A10.

Een parkeervergunning kost € 132,50 per half jaar. Er is momenteel geen wachtlijst.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
** English text **

Charming, bright ground floor apartment with spacious sunny garden located in popular Amsterdam East.

In this sought-after neighborhood we can offer this wonderful 2-room apartment of 45 m2 with garden (43 m2) and potential for extension. The property consists of a bright living room at the front, a generous bedroom on the garden side and a closed kitchen, both have access to the garden, practical storage space that can also be used as a walk-in closet.

Characteristics:
- Ground floor apartment;
- Living area approximately 45 m2;
- Large garden (southeast) approx. 43 m2;
- Scope for extension;
- Practical storage space/walk-in closet;
- Surrendered leasehold up to 2058;
- Excellent location;
- Active Owners association;
- Owners association contribution €78 monthly;
- Well maintained;
- Delivery in consultation.

Layout:
Ground floor:
Entrance, hall, living room, bedroom, spacious kitchen, separate toilet, bathroom with shower and sink, storage space / walk-in closet.

Garden:
Large and sunny garden, southeast orientated surrounded by a quiet and green courtyard.

Location:
This neighborhood offers a wide selection of supermarkets, delicatessen stores, restaurants and cafés. The ever-pleasant Beukenplein is only a five-minute walk away, offering plenty sunny terraces and the best bars. For a delicious cocktail or an evening out, visit the Volkshotel's rooftop terrace. Nearby are the Linnaeusstraat, Middenweg and Oostpoort shopping area with a wide range of trendy and unique stores and for your groceries you could go to the Dappermarkt. In the nearby Intratuin you will find all you need for the garden.

The house is beautiful situated between Park Frankendael and Oosterpark, where you can relax and fully enjoy the greenery in the city. Take a stroll along the Amstel or work- out at the various gyms and clubs in the area.

Ideally located , the center of Amsterdam only ten minutes by bike. Amstel station and Wibautstraat metro station are within walking distance, as are various tram and bus stations. Muiderpoort and Science Park train stations are also nearby, you can reach the A10 by car within five minutes.

Parking permit costs €132.50 per six months. Currently no waiting list.

This property is listed by a MVA Certified Expat Broker.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-05-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
45 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn – zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.