Alblasstraat 11 I 1079ZG AMSTERDAM, Rijnbuurt West

Bewaar object

Omschrijving

English translation below

Goed onderhouden 3-kamerappartment met eigen entree, balkon en aparte berging. Deze in de jaren dertig gebouwde woning ligt in een rustige straat in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid. U woont nabij diverse winkelstraten, de RAI., tramhalte en trein-/metrostation alsmede op fietsafstand van het centrum De erfpacht is afgekocht tot en met 31 januari 2062.

INDELING
Eigen voordeur op de beletage; hal met garderobe en meterkast; gang met toegang tot alle ruimtes; woonkamer en suite met schuifdeuren en vaste kasten. Beide kamers zijn afzonderlijk bereikbaar vanuit de gang. De kamer aan de achterzijde heeft een authentieke schouw en openslaande deuren naar het balkon; slaapkamer voorzijde; dichte keuken met koelkast, oven, 4 pits gaskookplaat en aansluiting voor de vaatwasser/wasmachine; badkamer met granito vloer en witte wandtegels voorzien van douche, toilet en wastafel; balkon achterzijde
Ruime berging op de derde verdieping.

LOCATIE
Gelegen in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid. Een rustige gewilde buurt met hoofdzakelijk jaren dertig bouw. Door de unieke opzet is deze door Berlage ontworpen buurt in 2017 aangewezen als beschermd stadsgezicht. U woont op loopafstand van de winkelstraten Maasstraat en Scheldestraat en op fietsafstand van o.a. het centrum, Zuidas en de Pijp maar ook natuurgebied de Amstel, Beatrixpark en Amstelpark. De bereikbaarheid is uitstekend door de nabijheid van tramhalte, treinstation en een metrostation van de Noord/Zuid-lijn. Er is een goede aansluiting op zowel de A10 als A2.

VvE
De VvE bestaat uit 207 woningen en wordt professioneel beheerd. De servicekosten voor deze woning zijn € 60,30 per maand. De VvE heeft een meerjarenonderhoudsplan.

DIVERSEN
- woonoppervlakte 53,90 m˛
- oppervlakte berging 5,7 m˛
- volledig voorzien van dubbele beglazing
- lamelparket hele woning
- combi cv-ketel bouwjaar 2002

ENGLISH

Well maintained 3-room apartment with private entrance, balcony and separate storage. This house built in the thirties is located in a quiet street in the Rivierenbuurt in Amsterdam South. You live near various shopping streets, the RAI., tram stop and train/metro station and within cycling distance of the center. The ground lease has been bought up to and including 31 January 2062.

LAYOUT
Own front door on the first floor; hall with cloakroom and meter cupboard; corridor with access to all areas; living room and suite with sliding doors and closets. Both rooms are separately accessible from the corridor. The room at the rear has an authentic fireplace and French doors to the balcony; bedroom front; closed kitchen with refrigerator, oven, 4 burner gas hob and connection for the dishwasher/washing machine; bathroom with granite floor and white wall tiles with shower, toilet and sink; balcony rear
Spacious storage on the third floor.

LOCATION
Located in the Rivierenbuurt in Amsterdam South. A quiet sought after neighborhood with mainly thirties construction. Due to its unique design, this neighborhood, designed by Berlage, is designated as a protected cityscape in 2017. You live within walking distance of the shopping streets Maasstraat and Scheldestraat and within cycling distance of the center, Zuidas and the Pijp but also nature reserve the Amstel, Beatrixpark and Amstelpark. The accessibility is excellent due to the proximity of tram stop, train station and a metro station of the North / South line. There is a good connection to both the A10 and A2.

VvE
The VvE consists of 207 homes and is professionally managed. The service costs for this property are € 60.30 per month. The VvE has a multi-year maintenance plan.

MISCELLANEOUS
- living area 53.90 m˛
- surface storage 5.7 m˛
- fully equipped with double glazing
- parquet flooring throughout
- combi central heating boiler year 2002
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-07-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1936

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²
Externe bergruimte
6 m²
Inhoud
174 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van ‘Plan Zuid’, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Kaart Alblasstraat 11 I 1079ZG AMSTERDAM, Rijnbuurt West

naar Alblasstraat 11 I 1079ZG AMSTERDAM, Rijnbuurt West
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand