Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Alblasstraat 51 1 1079ZK Amsterdam, Rijnbuurt West

Bouwjaar
1935
Woonoppervlakte
53 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

BEN te huur!

Alblasstraat 51 - I
1079 ZK AMSTERDAM

Volledig gerenoveerd drie-kamer appartement in de Rivierenbuurt. Gelegen op de eerste verdieping en kan zo betrokken worden! In een rustige buurt, dichtbij uitvalswegen en onder andere de Zuidas in de directe omgeving maken dit een fijn appartement!

Indeling:
Eigen entree op de eerste verdieping;
Eerste verdieping: lichte woonkamer aan de achterzijde van het appartement met balkon en een half open keuken die is voorzien van diverse inbouwapparatuur (o.a. ijskast, vriezer, combi oven, vaatwasser) en wasmachine. De en suite aan de voorzijde kan als slaapkamer of als woon - eetkamer gebruikt worden. De andere slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van het appartement en is voldoende groot met een vaste inbouwkast. De badkamer is voorzien van het toilet, de douche en een wastafel.

De omgeving:
De woning is gelegen in Amsterdam Zuid in de populaire Rivierenbuurt, met veel groen in de omgeving zoals het Amstelpark, Beatrixpark, MLK park en strand Zuid. De tram, ringweg A10 (S109/S110) en A2 zijn binnen enkele minuten bereikbaar. Wanneer u op de fiets stapt, zit u binnen enkele minuten in De Pijp met al haar horecagelegenheden of in de binnenstad. Op de Rijnstraat kunt u terecht voor al uw dagelijkse boodschappen, diner of lunch of voor een drankje op het terras.

- Huurprijs gestoffeerd inclusief verlichting € 1.600,- per maand en is exclusief gas, water, elektra en internet;
- Waarborgsom: 2 maanden huur;
- Beschikbaar per direct, maximaal voor 2 jaar te huren.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-09-2019
Status
Verhuurd
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
53 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van ‘Plan Zuid’, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder