Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Alblasstraat 56 huis 1079ZP Amsterdam, Rijnbuurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
57 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Deze goed onderhouden 3-kamer benedenwoning met tuin is gelegen in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid. De woning heeft een woonoppervlakte van ca 57 m en een zonnige tuin welke grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin. De woning is volledig voorzien van dubbele beglazing en zo te betrekken. De erfpachtcanon is vooruitbetaald tot 1 februari 2062

INDELING
Via de eigen voordeur komt u in de hal met toegang tot alle vertrekken. Aan de achterzijde ligt de tuingerichte woonkamer met een authentieke schouw en openslaande deuren naar de tuin. De naastgelegen keuken is voorzien van een modern L-vormig wit keukenblok met voldoende kastruimte en ingebouwde vaatwasser, koelkast, 4-pits kookplaat, afzuigkap en combi-magnetron. De woning heeft twee slaapkamers. De badkamer, met granito-vloer en witte wandtegels tot het plafond, is voorzien van een inloopdouche, wastafel en toilet. Er is een praktische inpandige bergruimte. De achtertuin is gelegen op het westen zodat u in de zomer volop kunt genieten van de middag- en avondzon.

LOCATIE
Gelegen in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid. Een rustige gewilde buurt met hoofdzakelijk jaren dertig bouw. Door de unieke opzet is deze door Berlage ontworpen buurt in 2017 aangewezen als beschermd stadsgezicht. U woont op loopafstand van de winkelstraten Maasstraat en Scheldestraat en op fietsafstand van o.a. het centrum, Zuidas en de Pijp maar ook natuurgebied de Amstel, Beatrixpark en Amstelpark. De bereikbaarheid is uitstekend door de nabijheid van tramhalte, treinstation en een metrostation van de Noord/Zuid-lijn. Er is een goede aansluiting op zowel de A10 als A2. Leuk voor gezinnen is dat er schuin tegenover de woning een speeltuin en een voetbal-/basketbalterrein zijn gelegen. Het Mirandabad is op loopafstand.

VvE
De VvE bestaat uit 84 woningen en wordt professioneel beheerd. De servicekosten voor deze woning zijn 85,25 per maand. De financieel gezonde vereniging heeft een meerjarenonderhoudsplan.

BIJZONDERHEDEN
- woonoppervlakte 56,9 m (NEN2580 meetrapport aanwezig)
- na het verkrijgen van een vergunning en toestemming VvE (welke al eerder is verstrekt) is het mogelijk de woning aan de achterzijde 2,5 m uit te bouwen waardoor u extra ca 15 m woonoppervlakte kunt realiseren
- volledig voorzien van dubbele beglazing (draai-/kiepramen)
- houten vloer
- wasmachine-aansluiting in keuken
- combi cv-ketel


ENGLISH
This well maintained 3-room ground floor apartment with garden is located in the Rivierenbuurt in Amsterdam South. The house has a living area of 57 m and a sunny garden which borders the communal courtyard. The house is fully equipped with double glazing. The ground rent canon has been paid up to 1 February 2062

LAYOUT
Through the private front door you enter the hall with access to all rooms. At the rear is the garden-oriented living room with doors to the garden and an authentic fireplace. The adjoining kitchen is equipped with a modern L-shaped white kitchen unit with ample cupboard space and built-in dishwasher, refrigerator, 4-burner hob, extractor hood and microwave. The house has two bedrooms. The bathroom, with granite floor and white wall tiles to the ceiling, is equipped with a walk-in shower, sink and toilet. There is a practical indoor storage space. The backyard is located on the west so that in the summer you can fully enjoy the afternoon and evening sun.

LOCATION
Located in the Rivierenbuurt in Amsterdam South. A quiet popular neighborhood with mainly thirties houses. Due to its unique design, this neighborhood, designed by Berlage, is designated as a protected cityscape in 2017. You live within walking distance of the shopping streets Maasstraat and Scheldestraat and within cycling distance of the center, Zuidas and the Pijp but also the Amstel, Beatrixpark and Amstelpark. The accessibility is excellent due to the proximity of tram stop, train station and a metro station of the North / South line. There is a good connection to both the A10 and A2. For families, there's a playground and a football / basketball court diagonally opposite the house. The Mirandabad is within walking distance.

VvE
The VvE consists of 84 apartments and is professionally managed. The service costs for this property are 85,25 per month. The financially healthy association has a multi-year maintenance plan.

MISCELLANEOUS
- living area 56.9 m (NEN2580 measurement report available)
- after obtaining a permit and permission VvE (which has already been provided) it is possible to build the house at the back 2.5 m so you can realize an additional 15 m living area
- fully equipped with double glazing (turn / tilt windows)
- wooden floor
- washing machine connection in kitchen
- combi boiler
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-03-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
57 m²
Externe bergruimte
1 m²
Inhoud
207 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.