Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Albrecht Durerstraat 17 III&IV 1077LT Amsterdam, Minervabuurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

Albrecht Dürerstraat 17-III&IV te Amsterdam

Hoogwaardig gerenoveerd dubbel bovenhuis (ca. 164 m²) met drie slaapkamers, twee badkamers en een riant en zonnig dakterras (ca. 39m²) in één van de mooiste straten van Amsterdam Zuid! Het appartement is ideaal ingedeeld en bij de renovatie is aan ieder detail gedacht!

Bereikbaarheid:
Op steenworp afstand bevinden zich de Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat. Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer (diverse tram- en buslijnen). Station Zuid WTC bevindt zich in de directe omgeving. Met de auto uitstekend te bereiken via Ringweg A10.

Indeling:
Begane grond
Entree die alleen gedeeld wordt met de onderburen.

Tweede etage:
Entree, trap naar de derde verdieping.

Derde verdieping:
Hal met toegang tot alle vertrekken. Luxe open keuken met eiland gelegen aan de voorzijde voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur zoals een 5-pits gasfornuis, oven, wijnklimaatkast, vaatwasser, koelkast en vriezer. De ruime doorzon woonkamer is voorzien van een sfeervolle gashaard en biedt aan de achterzijde middels openslaande deuren zowel aan de voor-, als aan de achterzijde toegang tot een balkon. De eerste slaapkamer is tevens aan de achterzijde gelegen en beschikt over een eigen badkamer voorzien van inloop rainshower en wastafel. Separaat toilet bereikbaar vanaf de hal.

Vierde verdieping:
Overloop met toegang tot alle vertrekken. De masterbedroom loopt van voor naar achteren en heeft aan de achterzijde toegang tot het riante dakterras. De tweede slaapkamer van deze verdieping bevindt zich aan de achterzijde en heeft net zoals de masterbedroom toegang tot het dakterras. De ruime badkamer is gelegen aan de voorzijde en is voorzien van ligbad, dubbele inloop rainshower, dubbele wastafel en toilet.

Albrecht Dürerstraat:
Duits schilder (1471-1528); ook vermaard graveur en houtsnijder. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden
- Dubbel bovenhuis, circa 164m² (NEN2580)
- Riant dakterras van circa 39m²
- Zowel aan de voor- als achterzijde een balkon
- Volledig en hoogwaardig gerenoveerd
- Drie slaapkamers, twee badkamers
- Gelegen op erfpachtgrond, de canon is vooruitbetaald tot 31-08-2053
- Het betreft een onderspliting
- Achterzijde voorzien van dubbelglas
- CV-installatie uit 2017, Intergas
- Kleine VVE met 3 leden
- VVE nog niet actief
- Parkeren via vergunningstelsel
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-09-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
164 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Albrecht Durerstraat 17 III&IV 1077LT Amsterdam, Minervabuurt Noord

naar Albrecht Durerstraat 17 III&IV 1077LT Amsterdam, Minervabuurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand