Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Albrecht Durerstraat 20 II 1077MA Amsterdam, Minervabuurt Noord

Vraagprijs € 995.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
130 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

**SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW**

Albrecht Durerstraat 20-II

Zeer licht, hoogwaardig gerenoveerd hoekappartement met lift van 130 m˛ op de tweede en vierde verdieping in een prachtig pand met Amsterdamse stijlkenmerken.
De woning beschikt over 3 slaapkamers, 2 badkamers en nog een werk / hobbykamer (13 m2) op de vierde verdieping. De Albrecht Durerstraat is een rustige straat zonder doorgaand verkeer en bevindt zich op een van de mooiste locaties van Amsterdam Zuid.

Zowel in het pand als in het appartement zijn diverse originele stijlelementen behouden gebleven zoals glas in lood. Mede hierdoor heeft het geheel een bijzonder karakteristieke uitstraling.
Het appartement is net volledig gerenoveerd, gestucd en geschilderd, voorzien van nieuwe plafonds met inbouwverlichting, nieuwe eiken houten vloeren, nieuwe keuken met moderne inbouwapparatuur, twee nieuwe badkamers, aparte toilet, alle leidingen / elektra zijn vervangen en de woning is voorzien van een nieuwe C.V.-ketel.
Elke ruimte in de woning is tevens voorzien van kabel- en internetaansluiting.

OMGEVING
Op steenworp afstand bevinden zich de Beethovenstraat met vele winkels en leuke koffie /lunchtentjes zoals Starbucks, Joey & the juice, restaurants als Ferilli en Vanderveen Bar & Kitchen en een grote AH, maar ook Marqt is om de hoek gelegen. Tevens is de Cornelis Schuytstraat, het Beatrix- en Vondelpark en het Museumplein in de nabije omgeving gelegen. De buurt kenmerkt zich al vele jaren door haar kindvriendelijkheid en de grote keuze aan scholen: zowel goede basis- als middelbare scholen, maar ook de British School is op enkele minuten lopen. Uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer (diverse tram- en buslijnen). De Zuidas en Station Zuid WTC bevinden zich in de directe omgeving. Met de auto is de Ringweg A10 zeer goed bereikbaar en kunt u makkelijk voor de deur parkeren. Hier krijgt u nog twee parkeervergunningen en is er momenteel geen wachtlijst.

INDELING
Gezamenlijke entree met originele lift en trappenhuis.
Tweede verdieping: entree, open keuken voorzien van prachtig natuurstenen blad en moderne inbouwapparatuur, zoals inductie kookplaat, afwasmachine, inbouwoven en koel-vriescombinatie.
Zeer lichte en open woonkamer met erker en vrij uitzicht.
Naast de keuken is een inpandige berging / kast waar zich de aansluiting voor de wasmachine en droger bevindt en de elektra.
Via de hal bereikt u de badkamer voorzien van ruime inloopdouche met regen- en handdouche, wastafel en designradiator. Aan de zijde van de Albrecht Durerstraat bevinden zich twee slaapkamers, waarvan 1 met een badkamer-ensuite voorzien van dubbele wastafel, ruime inloopdouche en designradiator.
Aan de achterzijde is de derde slaapkamer gelegen met uitzicht op de binnentuinen.
Tevens is er in de hal een aparte toilet aanwezig.

Vierde verdieping: hobby/ studeerkamer met wastafel

WOONOPPERVLAKTE
NEN 2580: woning heeft een gebruiksoppervlakte van 130 m˛. Het meetrapport ligt ter inzage en wordt op verzoek verstuurd.

KADASTRALE GEGEVENS/SPLITSINGSAKTE
Gemeente Amsterdam, sectie Z, complex aanduiding 2381, appartementsindex 3
Het pand is in 2002 gesplitst

VERENIGING
De administratie van de vereniging wordt gedaan in eigen beheer.
De VVE heeft vier leden. De servicekosten voor dit appartement zijn vastgesteld op
€ 400,- per maand. De VvE beschikt over een MJOP. Er zit momenteel 24.000 euro in de kas.

ERFPACHT
De woning is gelegen op afgekochte erfpacht t/m 15-2-2054
Voortdurend recht van erfpacht, voorwaarden 1994, tijdvak afgekocht t/m 15-02-2054
5 jaarlijkse indexering

BIJZONDERHEDEN
- Gebruiksoppervlakte 130 m2, waarvan 117 m2 op de tweede verdieping en 13 m2 op de vierde verdieping
- Afgekochte erfpacht ( t/m 2054)
- woning is volledig gerenoveerd in 2019
- dak is vernieuwd in 2016
- CV Installatie (2019)
- De woning mag niet voor short term (airbnb) verhuurd worden.
- Oplevering in overleg

Very bright, high quality renovated corner apartment with elevator of 130 m˛ on the second floor and fourth floor in a well maintained character building with Amsterdam style features.
The apartment has 3 bedrooms, 2 bathrooms and an extra work / hobby room (13 m2) on the fourth floor. Albrecht Durerstraat is a very quiet street with no through traffic and is located in one of the most beautiful locations of Amsterdam South.

Both the building and the apartment have retained various original style elements such as stained glass and original timber elevator. Because of this, the whole building has a very characteristic and charming appearance.
The apartment has just been completely renovated, plastered and painted, with new ceilings with recessed lighting, new oak floors, new kitchen with modern appliances, two new bathrooms, separate toilet, all pipes / electricity have been replaced and the house is equipped with a new Boiler.
Every room in the house is also equipped with cable and internet connection.

ENVIRONMENT
Just steps away are the Beethovenstraat with many shops and nice coffee/lunchtentjes, such as Starbucks, Joey & the juice, restaurants like Ferilli and Vanderveen Bar & Kitchen and a large AH, but also Marqt is around the corner. The Cornelis Schuytstraat, Beatrix and Vondelpark and Museumplein are also located nearby. The neighborhood has been characterized for many years as child friendly and there is large choice of schools: both good primary and secondary schools, but also the British School is a few minutes walk away. Easily accessible by car and public transport (various tram and bus lines). The Zuidas and Station Zuid WTC are located in the immediate vicinity. By car the Ringweg A10 is very accessible and you can easily park in front of the house. You will receive two parking permits and there is currently no waiting list.

LAYOUT
General entrance with original elevator and staircase.
Second floor: entrance, open kitchen with beautiful stone counter and modern appliances, such as induction hob, dishwasher, built-in oven and fridge-freezer combination.
Very bright and open livingroom with bay window and an open view.
Next to the kitchen is an indoor storage / cupboard where the connection for the washing machine and dryer is and the electricity.
Through the hall you reach the bathroom with spacious walk-in shower with rain and hand shower, washbasin and design radiator. On the side of the Albrecht Durerstraat there are two bedrooms, one with a bathroom-ensuite with double washbasin, large walk-in shower and design radiator.
At the rear is the third bedroom with a view on the gardens of other apartments.
There is also a separate toilet in the hall.

Fourth floor: hobby / study room with sink and extra separate storage room.

FLOOR AREA
NEN 2580: house has a usable area of 130 m˛. The survey report is available for inspection and will be sent on request.

CADASTRAL DATA / DIVIDING
Municipality of Amsterdam, section Z, complex designation 2381, apartment index 3
The property was divided in 2002

ASSOCIATION OF OWNERS
The administration of the association in its own asset management
The VVE has four members. The service costs for this apartment are fixed at
€ 400, - per month. The VvE has an MJOP. There is a reservation of 24.000 euro in the savings.

GROUND LEASE
The house is located on leasehold what is paid until 15-2-2054
Permanent right of ground lease, terms 1994, period paid up to 15-02-2054
5 annual indexing

EXCEPTIONAL FEATURES OF THE PROPERTY:

- very bright apartment
- Usable area 130 m2, of which 117 m2 on the second floor and 13 m2 on the fourth floor
- just renovated in 2019
- Ground lease has been paid till 2054
- roof has been renewed in 2016
- CV Installation (2019)
- The house may not be rented for short term (airbnb).
- Delivery in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-04-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
130 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..