Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Albrecht Durerstraat 20 hs 1077MA Amsterdam, Minervabuurt Noord

Vraagprijs € 860.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
112 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Royaal, fraai gerenoveerd 5-kamer hoekappartement (benedenwoning) van 112m2 GO (exclusief 2 zolderkamers ) gesitueerd in goed onderhouden complex met lift. ENGLISH TEKST BELOW

Dit luxueuze appartement kenmerkt zich door hoge plafonds en gerestaureerde massieve visgraat- parketvloer. Het sanitair en keuken zijn modern, de woning is goed geïsoleerd. Met 3 slaapkamers op de begane grond en 2 zolderkamers zijn er diverse gebruiksmogelijkheden. Door de klassieke uitstraling van het gebouw en de ligging centraal in Oud Zuid nabij de Zuidas is het uitermate geschikt voor expats en young professionals. Winkels, parken, openbaar vervoer op loopafstand. Musea en grachtengordel in de nabijheid. Dit appartement biedt u zorgeloos woongenot in het chique Oud Zuid.

DE WONING
Begane grond: gemeenschappelijke entree in stijlvolle hal met lift, entree appartement, royale hal met garderobe en meterkast, lichte woonkamer en eetkamer, tussenhal, toilet, bergkast met wasmachine aansluiting, keuken v.v. inbouwapparatuur en toegang tot tuin/patio (circa 15m2), 3 slaapkamers waarvan 1 met vaste kast en cv-opstelling en toegang tot de tuin/patio, badkamer met dubbele wastafel en inloopdouche;
Zolderverdieping: 2 zolderkamers met wastafels, vaste kasten en bergruimte;

DE LIGGING
De woning is aan een rustige weg gelegen, nabij de Beethovenstraat. Diverse parken (o.a. Beatrixpark en Olympiaplein) liggen op loopafstand, restaurants, cafés om de hoek. Het appartement is goed bereikbaar met de auto via de ringweg A-10 afslag S108 en S109 en met het openbaar vervoer (tram en bus). Er is op dit moment geen wachtlijst voor een parkeervergunning, er zijn 2 vergunningen mogelijk. (vergunningsgebied Zuid).

ONDERHOUD
Het appartement is onderdeel van een goed onderhouden pand met een actieve VVE. De servicekosten bedragen € 400,- per maand, de VVE beschikt over voldoende reserve en MJOP.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond, canon afgekocht tot 2054;
- Licht hoekappartement met grote slaapkamers;
- Goed onderhouden complex met lift, actieve VVE;
- Klassieke uitstraling met hoge plafonds, mooie wand- en vloerafwerking;
- Hoogwaardig gerenoveerd, moderne installaties, volledig geïsoleerd;

Spacious, beautifully renovated 5-room corner apartment (ground floor) of 112m2 GO (excluding 2 attic rooms) situated in well maintained complex with elevator.

This luxurious apartment is characterized by high ceilings and restored solid herringbone parquet flooring. The bathroom and kitchen are modern, the house is well insulated. With 3 bedrooms on the ground floor and 2 attic rooms there are various possible uses. Due to the classic appearance of the building and the location in the center of Oud Zuid near the Zuidas it is ideal for expats and young professionals. Shops, parks, public transport within walking distance. Museums and canals in the vicinity. This apartment offers you carefree living enjoyment in the chic Old South.

THE APARTMENT
Ground floor: common entrance in stylish hall with elevator, entrance apartment, spacious hall with cloakroom and meter cupboard, bright living room and dining room, hall, toilet, storage cupboard with washing machine connection, kitchen with appliances and access to garden / patio (approx 15m2), 3 bedrooms of which 1 with closet and cv installation and access to the garden / patio, bathroom with double sink and walk-in shower;
Top floor: 2 attic rooms with washbasins, closets and storage space;

LOCATION
The property is located on a quiet road, near the Beethovenstraat. Various parks (including Beatrixpark and Olympiaplein) are within walking distance, restaurants, cafes around the corner. The apartment is easily accessible by car via the ring road A-10 exit S108 and S109 and by public transport (tram and bus). There is currently no waiting list for a parking permit, 2 permits are possible. (licensing area South).

MAINTENANCE
The apartment is part of a well-maintained building with an active VVE. The service costs are € 400, - per month, the VVE has sufficient reserve and MJOP.

PARTICULARITIES
- Located on municipal leasehold land, canon surrendered to 2054;
- Light corner apartment with large bedrooms;
- Well maintained complex with lift, active VVE;
- Classic look with high ceilings, beautiful wall and floor finishes;
- High-quality renovated, modern installations, completely insulated;
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-07-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
112 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..