Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Alkmaarstraat 45 1024TK Amsterdam, Werengouw Midden

Bewaar object
Bouwjaar
1966
Woonoppervlakte
78 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Fraai en recent volledig opgeknapt 4 kamer appartement van 78 m2 op de eerste verdieping met twee heerlijke balkons en twee eigen bergingen.

Het appartement heeft twee heerlijke balkons waardoor je elk moment van de dag kan genieten van de zon. Het is gelegen in Amsterdam noord op loopafstand van het nieuwe winkelcentrum 'Nieuw Waterlandplein' en het winkelcentrum Boven't IJ. In slechts 15 minuten fietsen bent u bij de pont naar Centraal Station en binnen 3 minuten op de ring A10. Het mooie "Waterland" op loopafstand maar toch ook dichtbij Amsterdam centrum.

Het appartement is de afgelopen jaren volledig opgeknapt. Luxe keuken met diverse apparatuur, badkamer en toilet nieuw betegeld en verder zijn CV leidingen weggewerkt. De keuken is van de voor- naar de achterzijde verplaatst waardoor er nu een open verbinding met de woonkamer is.

Indeling:
Entree/hal, ruime woonkamer, half open keuken met een eetbar en voorzien van diverse apparatuur, drie slaapkamers, een balkon op het zuidwesten en een balkon op het noordoosten, separaat toilet en de badkamer met een douchecabine, wastafel en aansluitpunten voor de wasmachine. Zowel op de begane grond als op de zolderverdieping is een grote eigen berging van totaal 19 m2.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 78 m2 exclusief balkons (NEN 2580)
- Berging op de begane grond en de zolder
- Balkon op het zuidwesten en noordoosten
- Badkamer, keuken en toilet recent vernieuwd
- Oplevering in overleg

Erfpacht
- De Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam van 2000 zijn van toepassing
- De erfpachtcanon is afgekocht tot en met 30 juni 2053

VvE
- VvE Alkmaarstraat en Groetstraat
- De servicekosten zijn 115,89 per maand
- Actieve VvE met een ruim reservefonds

Parkeren
- Gratis parkeren
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-02-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1966

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
78 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Waterlandpleinbuurt

De Waterlandpleinbuurt ligt in Amsterdam Noord tussen de Zuiderzeeweg, de Schellingwouderbreek en het Baanakkerspad. Het ligt net buiten de A10. Belangrijke straten zijn onder andere Markengouw en Werengouw. De wijk werd in de jaren zestig gebouwd met voornamelijk middelhoge bouw, waarvan 95% sociale huurwoningen. Het winkelcentrum Waterlandplein vormt het hart van de wijk. De straten zijn vernoemd naar Noord-Hollandse plaatsen en natuurgebieden.
Van jaren zestigbuurt tot woonwijk met allure
Sinds de bouw in de jaren zestig was er tot begin deze eeuw niet veel veranderd. Dit terwijl de bewoners wel veranderd waren; De eerste bewoners waren ouder geworden, hun kinderen vertrokken uit de buurt en er kwamen nieuwe bewoners bij. De wensen en eisen aan wonen en de omgeving veranderden daardoor mee; er was behoefte aan meer comfort, privacy en koopwoningen met tuin. Daarom werden in 2001 plannen gemaakt om de wijk te veranderen in een prettige wijk met divers woningaanbod met betaalbare woningen met tuin, ruime appartementen met balkon, veel groen en water. Maar ook een vernieuwd winkelcentrum, horeca en allerhande voorzieningen horen daarbij. Een wijk, kortom, met allure. Het gebied waar deze plannen ten uitvoer gebracht worden bestaat onder andere uit het Waterlandplein, het Breehorngebied en Park de Groene Zoom. De vernieuwing zal tot 2020 duren, maar de Waterlandpleinbuurt heeft zich al een heel eind de goede kant op ontwikkeld.