Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Alkmaarstraat 47 1024TK Amsterdam, Werengouw Midden

Vraagprijs € 280.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1966
Woonoppervlakte
78 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Dit lichte vierkamerappartement op de tweede verdieping met twee balkons en twee bergingen ligt aan een rustige straat in Nieuwendam, stadsdeel Amsterdam-Noord.
Gratis parkeren voor de deur.

Op fietsafstand vindt u het gebied Waterland. Het biedt vele recreatiemogelijkheden, zoals fietsen, wandelen, varen en diverse watersporten. Direct om de hoek is het winkelcentrum Waterlandplein gelegen. Ook het winkelcentrum Boven 't Y ligt op loopafstand, dus aan voorzieningen geen gebrek! Tevens heeft het een goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en ook de ringweg A10 is snel te bereiken. De Noord-Zuidlijn brengt u nog sneller naar hartje Amsterdam. Voor de deur is er voldoende gratis parkeergelegenheid!

Indeling:
De entree bevindt zich op de tweede verdieping. Bij binnenkomst betreedt u meteen de hal met toegang tot bijna alle vertrekken. Direct aan uw linkerzijde ligt de casco eetkeuken met balkon op het noordoosten. Daarnaast treft u een slaapkamer aan. Beide ruimten liggen aan de voorzijde van het appartement. Vanuit de hal heeft u eveneens toegang tot het separaat toilet en de badkamer met douche, wastafel en wasmachine-aansluiting. Aan de achterzijde van het appartement bevinden zich de woonkamer en twee slaapkamers. Een van deze slaapkamers heeft toegang tot een balkon op het zuidwesten. Zowel op de zolderverdieping als op de begane grond treft u een ruime berging.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte circa 78 m;
- Bouwjaar 1966;
- Balkon voorkant op het noordoosten;
- Balkon achterkant op het zuidwesten;
- C.V.-ketel Intergas 2006;
- Berging zowel op zolderverdieping als begane grond;
- Actieve professionele VvE, beheerd door Pro VvE Beheer;
- Servicekosten circa 118,-- per maand (bijdrage 2018);
- Erfpacht afgekocht t/m 30-06-2053;
- Verkoop alleen voor hoofdbewoning of bewoning door eigen kind;
- Anti-speculatiebeding voor een duur van 2 jaar;
- Projectnotaris Loyens & Loeff notarissen te Amsterdam;
- Oplevering per direct mogelijk.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-03-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1966

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
78 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Waterlandpleinbuurt

De Waterlandpleinbuurt ligt in Amsterdam Noord tussen de Zuiderzeeweg, de Schellingwouderbreek en het Baanakkerspad. Het ligt net buiten de A10. Belangrijke straten zijn onder andere Markengouw en Werengouw. De wijk werd in de jaren zestig gebouwd met voornamelijk middelhoge bouw, waarvan 95% sociale huurwoningen. Het winkelcentrum Waterlandplein vormt het hart van de wijk. De straten zijn vernoemd naar Noord-Hollandse plaatsen en natuurgebieden.
Van jaren zestigbuurt tot woonwijk met allure
Sinds de bouw in de jaren zestig was er tot begin deze eeuw niet veel veranderd. Dit terwijl de bewoners wel veranderd waren; De eerste bewoners waren ouder geworden, hun kinderen vertrokken uit de buurt en er kwamen nieuwe bewoners bij. De wensen en eisen aan wonen en de omgeving veranderden daardoor mee; er was behoefte aan meer comfort, privacy en koopwoningen met tuin. Daarom werden in 2001 plannen gemaakt om de wijk te veranderen in een prettige wijk met divers woningaanbod met betaalbare woningen met tuin, ruime appartementen met balkon, veel groen en water. Maar ook een vernieuwd winkelcentrum, horeca en allerhande voorzieningen horen daarbij. Een wijk, kortom, met allure. Het gebied waar deze plannen ten uitvoer gebracht worden bestaat onder andere uit het Waterlandplein, het Breehorngebied en Park de Groene Zoom. De vernieuwing zal tot 2020 duren, maar de Waterlandpleinbuurt heeft zich al een heel eind de goede kant op ontwikkeld.