Amaliastraat 2 - I 1052GN Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
80 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Amaliastraat 2-I 1052GN Amsterdam

Fantastisch gelegen 3-kamerappartement aan het Frederik Hendrik plantsoen. Prachtige plafonds , glas-in-lood deuren en schouwen zijn bewaard gebleven! Totaal ca. 80 m2 en voorzien van twee balkons (voor en achter).
Het appartement wordt MAXIMAAL 2 JAAR VERHUURD IVM RENOVATIE.
Super leuke locatie nabij het centrum waar zich alle restaurantjes/cafes en andere winkels bevinden. Ook de tram en de bus stopt bij de halte op loopafstand van het gehuurde.

Het appartement heeft een laminaat vloer en er hangen gordijnen . Deze mogen gebruikt worden maar horen NIET bij het gehuurde.
Indeling; hal, ruime woonkamer ensuite met prachtige deuren en heerlijk balkon aan plantsoen zijde. Ruime slaapkamer met toegang tot het kleine balkon achterzijde. Eenvoudige keuken (zonder apparatuur) en douche gelegenheid. Separaat toilet.

Echt een heerlijk appartement op een toplocatie.
Belt u gerust voor een afspraak om te komen kijken!

Ideaal voor werkende stellen of single persoon.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-06-2019
Status
Verhuurd
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
80 m²
Inhoud
215 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.