Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amaliastraat 7 - H 1052GM Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
87 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Amaliastraat 7-H

**ENGLISH BELOW**

Sfeervol volledig gerenoveerd appartement van circa 87 m2 met drie slaapkamers, een eigen entree en een heerlijk zonnige tuin. Het appartement heeft een mooie rustige ligging aan de rand van de Jordaan en het begin van stadsdeel Westerpark.

Indeling
Eigen entree op de begane grond, hal met garderoberuimte en een ruime trapkast met plaats voor een wasmachine, droger en meterkast.

In 2016 is het appartement aan de achterzijde uitgebouwd waarbij de achtergevel is voorzien van een prachtige stalen pui. De grote ramen maken de ruimtes zeer licht. Aan deze kant (de tuinkant) is de zonnige woonkamer met de naastgelegen open keuken. De keuken is voorzien van vaatwasser, 5 pits gasfornuis en design afzuigkap. Tevens bevindt zich een van de slaapkamers aan de tuinzijde.
De ruime master bedroom aan de voorzijde is te bereiken via de stalen deuren. De tweede slaapkamer bevindt zich eveneens aan de voorzijde van het appartement. De luxe badkamer met ligbad/douche en wastafel is in 2016 volledig verbouwd. Verder is er een extra ruim separaat toilet met fonteintje (ook gerenoveerd in 2016).

In de gehele woning ligt een mooie eikenhouten lamelparket visgraatvloer.

Omgeving
Dit appartement ligt in een rustige straat van de populaire wijk Westerpark. De straat is gebouwd in Amsterdamse schoolstijl en verbindt het brede water van de Kostverlorenvaart met het groene Frederik Hendrikplantsoen. Het appartement bevindt zich vlakbij het Westerpark, ideaal op een zomerse dag. Aan de andere kant is de Westerstraat met veel leuke terrassen. In de gezellige Jordaan en in het centrum ben je binnen enkele minuten.

Station Centraal en Sloterdijk zijn gemakkelijk te bereiken met de fiets of met OV (tram 3, 10, bus 18, 21). Uitvalswegen naar de A10 zijn nabij.


Bijzonderheden
• Gerenoveerd in 2016 (uitbouw, nieuwe vloer, nieuwe badkamer en toilet, nieuwe stalen puien)
• VVE, servicekosten € 40,- per maand
• Dubbele beglazing
• De erfpacht bedraagt € 95,- per jaar. AB 2000. Einde tijdvak 16 april 2030
• NEN2580 meetrapport aanwezig
• Tuin van circa 20 m2 op het westen
• Drie slaapkamers.

Amaliastraat 7-H

**ENGLISH**

Characteristic and fully renovated apartment of approx. 87m² with three bedrooms, a private entrance and a lovely and sunny garden. The apartment is quiet located, at the edge of the Jordaan-neighborhood and at the beginning of the Westerpark district.

Lay-out (see floorplan as well):
Private entrance at the ground floor, hallway with wardrobe and a spacious stair closet with plenty of place to install a washing machine, dryer and an electricity cupboard.

The apartment has been extended in 2016, back then the rear side has been equipped with a beautiful steal facade. The room is extremely bright due to large windows. At this side (the garden side) is a sunny living with adjacent an open plan kitchen. The kitchen is equipped with a dish washer, 5 burners-stove and a design extractor hood. Besides the kitchen there is a bedroom at the garden side.
The spacious master bedroom at the front can be reached through steel doors. The second room is also situated at the front side of the apartment. Luxury bathroom (2016) featuring a bath/shower and washbasin. In addition, there is a spacious separate toilet with sink (2016).

The entire apartment has been equipped with beautiful oak-wooden fishbone parquet floors.

Location:
The apartment is located in a quiet street of the popular Westerpark district. The street has been built in the architectural "Amsterdam School" style and connects the wide canal of the Kostverlorenvaart to the green Frederik Hendrikplantsoen. The apartment is located near to the Westerpark, ideally for a summer day. At the other side is the Westerstraat with plenty of nice terraces. The lively Jordaan-neighbourhood and the city center can be reached within a few minutes.

Amsterdam central station as well as Sloterdijk station can be reached easily by bike or by public transport (tamlines 3 and 10, buslines 18 and 21). Connected roads to the highway A10 are nearby.

Specifics:
• Living area approx. 87m² (in accordance with NEN2580)
• Garden of approx. 20 m² facing West
• Renovated in 2016 (extension, new flooring, new bathroom and toilet, new steel facade)
• Double glazed windows
• Owner association (VvE), service costs: € 40,-- per month
• Located on leasehold ground (municipality), annual canon: € 95,--
• Canon will be indexed annually (General Provisions (AB) of 2000 are applicable)
• Time frame ends April 16th 2030
• Three bedrooms.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-04-2019
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
87 m²
Inhoud
306 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.