Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amaliastraat 7 I 1052GM Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord

Bewaar object
Bouwjaar
1922
Woonoppervlakte
69 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

EEN HEERLIJKE, RUIME 2-KAMERWONING VAN CIRCA 69M2 (BVO = 77,4M2) IN FREDERIK HENDRIKBUURT (RAND JORDAAN). MET DE MOGELIJKHEID OM EEN TWEEDE SLAAPKAMER TE CREËREN.

DE WONING HEEFT EEN COMFORTABEL DAKTERRAS EN LIGT IN EEN RUSTIGE BUURT OP STEENWORP AFSTAND VAN HET CENTRUM.

Indeling:

Eerste verdieping: eigen voordeur, entree, vestibule met garderobe en een bergkast.

De ruime hal geeft toegang tot alle vertrekken.

De lichte woonkamer is meer dan 30m2 met aan de voorzijde uitzicht op de Kostverlorenvaart en aan de achterzijde openslaande deuren naar een super fijn dakterras. Terras ligt op het zuiden, dus ideaal om in de namiddag of avond lekker te borrelen of eten.

Aan de achterzijde is de woonkeuken, met ruimte om te zitten, die is voorzien van inbouwapparatuur zoals o.a. 4-pits gasfornuis, een vaatwasser, afzuigkap, koelkast en combi magnetron/oven. De keuken geeft ook op 2 wijzen (openslaande deuren en losse deur) toegang tot het dakterras.

De badkamer is voorzien van een toilet, douche, wastafel en wasmachine aansluiting.

Aan de voorzijde bevindt zich een ruime slaapkamer met voldoende ruimte voor een kledingkast.

LOCATIE:

Zeer gunstig gelegen, ver genoeg van de drukte van de stad, maar op loopafstand van de Jordaan. Om de hoek zijn tal van openbaar vervoersvoorzieningen, binnen 10 minuten bent u op het Centraal Station of het Museumplein. De Ring A-10 is binnen 5 autominuten te bereiken en in 5 minuten te voet bent u in de Jordaan, het centrum van Amsterdam.

Veel leuke winkels en gezellige cafeetjes, restaurants en koffietentjes zijn in de buurt, zoals op o.a. de Westerstraat, Haarlemmerdijk en in het Westerpark.

Bijzonderheden:

MOGELIJKHEID OM EEN TWEEDE SLAAPKAMER TE MAKEN!

- Gelegen op erfpacht, de canon bedraagt € 98,31 per jaar, jaarlijkse indexatie (mogelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting)
- Mogelijkheid om de erfpacht eeuwigdurend af te kopen, vraag uw makelaar voor meer informatie
- Voorzien van CV-installatie, bouwjaar 2016
- Parkeren middels vergunningensysteem
- Geheel voorzien van dubbele beglazing
- Servicekosten: € 38,89 per maand
- Het pand is gesplitst in 2005
- Bouwjaar circa 1922

Woonoppervlakte: circa 69m2
Terras: circa 13m2

Levering: in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de MVA/NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-03-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1922

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
69 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.