Amazonenstraat 20 1 1076LJ Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object

Omschrijving

TE KOOP / FOR SALE (For English text please read below)

RUIME 2 KAMER APPARTEMENT IN DE STADIONBUURT, GERENOVEERD CA. 2009, BALKON, AFZONDERLIJKE KEUKEN WC/DOUCHE.

Indeling:
Entree, hal, royale zit- en eetkamer aan de voorzijde, ruime slaapkamer aan de achterzijde, grenzend aan het balkon, wc/douche met wastafel, keuken. De flat is in ca. 2009 geheel gerenoveerd met strak gestucte wanden en plafonds, een nieuwe elektrische installatie, etc.

Locatie:
Gelegen in de stadionbuurt in Amsterdam Zuid, vlakbij WTC-Zuidas, de Parnassusweg en de Stadionweg, het Olympiaplein en het Olympisch stadion.

Vervoer:
Uitstekend bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer, de ring A10 ligt op 5 minuten afstand. Tramhalte voor 24 en buslijn 15 en 288 liggen op loopafstand. N.S. Zuid met uitstekende tram, trein en metroverbindingen ligt op 10 minuten lopen.

Winkels:
In de directe omgeving zijn alle winkels gesitueerd voor de dagelijkse behoeften alles op loopafstand, bijvoorbeeld: groenteman Leegwater, Albert Heijn en slagerij Zikking op de Marathonweg, waar nog veel meer winkels zijn.

Restaurants eveneens op loopafstand: L’Arena, Spagetteria, en Italiaans huiskamerrestaurant Cucina Casa Lingua op het stadionplein.

Overige informatie:
- Het pand is gesplitst in 2008;
- Het huidige tijdvak voor de erfpacht loopt tot en met 2055, erfpacht is nu € 328,87 (Alg. Bep. 2000);
- Levering in overleg;
- Volledig voorzien van dubbel glas;
- VvE Amazonenstraat 18-20 bestaat uit 7 leden;

Disclaimer:
Bovenstaande deze tekst is uitsluitend indicatief, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

ENGLISH:
SPACIOUS 2 ROOM APPARTEMENT IN THE STADION NEIGHBOURHOOD, RENOVATED CA. 2009, BALCONY, SEPARATE KITCHEN WC / SHOWER.

Layout:
Entrance hall, spacious sitting and dining room at the front, spacious bedroom at the rear, adjacent to the balcony, toilet / shower with sink, kitchen. The apartment was completely renovated in about 2009 with tight plastered walls and ceilings, a new electrical installation, etc.

Location:
Located in the stadium area in Amsterdam South, near WTC-Zuidas, the Parnassusweg and the Stadionweg, the Olympiaplein and the Olympic stadium.

Transport:
Easily accessible by car, bicycle and public transport, the ring A10 is 5 minutes away.
Tram stop for 24 and bus lines 15 and 288 are within walking distance. N.S. South with excellent tram, train and metro connections is a 10-minute walk away.

Stores:
In the immediate vicinity all shops are located for daily needs all within walking distance, for example: green man Leegwater, Albert Heijn and butcher shop Zikking on the Marathonweg, where there are also many more shops.

Restaurants also within walking distance: L'Arena, Spagetteria, and Italian home-style restaurant Cucina Casa Lingua on the stadium square.

Other information:
-The property was splitted into appartments in 2008;
-Thans with low groundlease € 328.87/year. The canon is indexed annually;
-Date of delivery: flexible;
-Fully equipped with double glazing;
-VvE Amazonenstraat 18-20 consists of 7 members;

Disclaimer:
The information contained herein is deemed reliable but not guaranteed. Any information of special interest should be obtained through independent verification. No rights can be derived from the information in this publication.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-09-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
55 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Amazonenstraat 20 1 1076LJ Amsterdam, Van Tuyllbuurt

naar Amazonenstraat 20 1 1076LJ Amsterdam, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand