Amazonenstraat 39 - I 1076LG Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object

Omschrijving

TE KOOP / FOR SALE (For English text please read below)

RUIM EN NET DRIEKAMER APPARTEMENT (54 M2) IN DE STADIONBUURT, ZONNIG TERRAS (12 M2) OP HET ZUIDEN, AFZONDERLIJKE KEUKEN EN TOILET.

Indeling:
Entree, hal, royale zit- en eetkamer aan de voorzijde, twee slaapkamers aan de achterzijde waarvan een slaapkamer toegang geeft tot de badkamer voorzien van een wastafel, douche en radiator. Apart toilet in de gang. Keuken voorzien van een koelkast, vriezer, vaatwasser, elektrische oven en vier pits inductie met een afzuigkap. Via de keuken is er toegang tot het zonnige terras op het Zuiden van circa 12 m2.

Locatie:
Gelegen in de stadionbuurt in Amsterdam Zuid, vlakbij WTC-Zuidas, de Parnassusweg en de Stadionweg, het Olympiaplein en het Olympisch stadion.

Vervoer:
Uitstekend bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer, de ring A10 ligt op 5 minuten afstand. Tramhalte voor 24 en buslijn 15 en 288 liggen op loopafstand. N.S. Zuid met uitstekende tram, trein en metroverbindingen (en de Noord-Zuidlijn) liggen op 10 minuten lopen.

Winkels:
In de directe omgeving zijn alle winkels gesitueerd voor de dagelijkse behoeften alles op loopafstand, bijvoorbeeld: groenteman Leegwater, Albert Heijn en slagerij Zikking op de Marathonweg, waar nog veel meer winkels zijn.

Restaurants eveneens op loopafstand: L’Arena, Spagetteria, en Italiaans huiskamerrestaurant Cucina Casa Lingua op het Stadionplein.

Overige informatie:
- Het pand is gesplitst in 2004, in de toekomst dient de splitsingsakte nog aangepast te worden ivm wijzigingen in het complex, o.a. de uitbouw en het terras op de 1e verdieping.
- Het huidige tijdvak voor de erfpacht loopt tot en met 15-11-2054, erfpacht is nu € 368,94 per jaar. (Alg. Bep. 2000).
- Levering in overleg, kan spoedig.
- Dakterras is aangelegd met toestemming VvE, de splitsingsakte en tekening zal in de toekomst worden aangepast.
- Energielabel E.
- VvE Amazonestraat 39 bestaat uit 3 leden.

Disclaimer:
Bovenstaande deze tekst is uitsluitend indicatief, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

ENGLISH:
SPACIOUS THREE-ROOM APARTMENT (54 M2) IN THE STADIONBUURT, SUNNY TERRACE (12 M2) ON THE SOUTH, SEPARATE KITCHEN AND TOILET.

Layout:
Entrance hall, spacious sitting and dining room at the front, two bedrooms at the back of which one bedroom gives access to the bathroom with a sink, shower and a radiator. Separate toilet. Kitchen with a fridge, freezer, dishwasher, electric oven and four burner induction with a hood. Through the kitchen there is access to the sunny terrace on the South of approximately 12 m2.

Location:
Located in the stadium area in Amsterdam South, near WTC-Zuidas, the Parnassusweg and the Stadionweg, the Olympiaplein and the Olympic stadium.

Transport:
Easily accessible by car, bicycle and public transport, the ring A10 is 5 minutes away. Tram 24 and bus lines 15 and 288 are within walking distance. N.S. South with excellent tram, train and metro connections (and the North-South line) are a 10-minute walk.

Stores:
In the immediate vicinity all shops are located for daily needs, everything within walking distance, for example: green man Leegwater, Albert Heijn and butcher shop Zikking on the Marathonweg, where many more shops.

Restaurants also within walking distance: L'Arena, Spagetteria, and Italian home-style restaurant Cucina Casa Lingua on the Stadionplein.

Other information:
- The building is split in 2004, in the future the splitting deed still needs to be adjusted due to changes in the complex, including the extension on the ground floor and the terrace on the 1st floor.
- The current period for the ground lease will run until 15-11-2054, lease is now € 368.94 per year.
- Delivery in consultation, can be soon.
- Roof terrace is with permission VvE, the splitting deed and drawing will be adjusted in the future.
- Energy label E.
- VvE Amazonestraat 39 consists of 3 members.

Disclaimer:
The above text is only indicative, no rights can be derived from it.ification. No rights can be derived from the information in this publication.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-10-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Amazonenstraat 39 - I 1076LG Amsterdam, Van Tuyllbuurt

naar Amazonenstraat 39 - I 1076LG Amsterdam, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand