Amazonenstraat 41 hs 1076LG Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Vraagprijs € 565.000 

Bewaar object

Omschrijving

AMAZONENSTRAAT 41 hs, 1076 LG AMSTERDAM

Bijzonder licht en goed onderhouden benedenhuis (ca.74 m) met een zeer zonnige ruime tuin pal op het zuiden. De woning heeft twee slaapkamers, een eigen entree, zeer luxe badkamer en keuken en de mogelijkheid tot het aanvragen van twee parkeervergunningen! Het appartement is gelegen in de populaire Stadionbuurt in Amsterdam Zuid met alle dagelijkse benodigdheden om de hoek.

Ligging
Grote verscheidenheid voor dagelijkse boodschappen, zoals de banketbakker, slagerij, groenteboer en (biologische) supermarkt direct om de hoek. Het recent vernieuwde Stadionplein met vele cafs/restaurants en de zaterdagmarkt, de Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat, maar ook het winkelcentrum Gelderlandplein zijn zeer nabij gelegen.
Uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Tram, bus en metro in directe omgeving. Station Zuid/WTC op 5 min afstand. Zeer gunstig gelegen ten opzicht van de snelweg (Ring A10).

Indeling:

Ruime en vooral lichte woonkamer met half open keuken met eetkamer aan de tuinzijde welke middels openslaande deuren toegang geeft tot de tuin op het zuiden. De Masterbedroom en tweede slaapkamer bevinden zich aan de achterzijde waarbij de twee slaapkamer openslaande deuren heeft naar de tuin. De badkamer bevindt zich tussen de masterbedroom en woonkamer in en is bijzonder praktisch ingedeeld en voorzien van een douche en wastafel. Verder is er een separaat toilet, bergkast en berging in de tuin.

Amazonenstraat: de vrouwelijke soldaten uit de Griekse Mythologie (Bron: Stadsgids Amsterdam).

Bijzonderheden:
- Benedenhuis (ca. 74m, NEN2580) gelegen in de Stadionbuurt in Amsterdam Zuid
- Gelegen op erfpacht (Voorwaarden 2000)
- Tijdvak 16-11-2004 t/m 15-11-2054
- Erfpachtbedrag: 462,28 per jaar
- Tuin (ca. 35m) op het zuiden
- 2 slaapkamers
- Parkeren via vergunningstelsel, 2 vergunningen direct beschikbaar
- Gezonde VvE bestaande uit 3 leden
- Servicekosten 112,5 per maand
- Gehele woning dubbelglas
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-09-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
74 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Amazonenstraat 41 hs 1076LG Amsterdam, Van Tuyllbuurt

naar Amazonenstraat 41 hs 1076LG Amsterdam, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand