Amazonenstraat 46 hs 1076LL Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Well laid furnished ground floor apartment with 1 bedroom, a seperate study/ guest room, 1 bathroom and a good sized garden.
The recently renovated and very well insulated apartement is located on the ground floor. Through the private entrance you enter the spacious living room with a wooden floor. The open kitchen with appliances and breakfast bar divides the living area from the bright dining area with a skylight and French doors to the garden. The kitchen and the dining area have a seamless floor.

In the rear, next to the dining area is the bedroom, which also has a skylight and French doors opening to the garden.

From the living room or the study/ guest room you enter the bath room with a toilet, a shower and a washing basin.
The fenced garden is low maintenance and has a picnic table with benches and a garden shed.

Location:

The property is located in a beautiful part of Amsterdam South.

Within walking distance there is an extensive and high-quality shopping and range of services, including the Beethovenstraat and Olympiaplein. The sports fields at Olympiaplein are within walking distance.

The house is centrally located to Oud-Zuid, Station Amsterdam-Zuid WTC and the Zuid-As, and is conveniently located to the roads A1, A2 and A4 via the ring A10. Also easily accessible by public transport via tram lines 5 (Beethovenstraat) and 24 (Stadionweg).

- 1.875,-- per month excl. utilities
- Deposit: 2 months rent
- CPI with a min. of 2%
- Furnished
- Available: directly
- Term: maximum of 24 months
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-09-2018
Status
Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
77 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Amazonenstraat 46 hs 1076LL Amsterdam, Van Tuyllbuurt

naar Amazonenstraat 46 hs 1076LL Amsterdam, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand