Vorige | Volgende

Amazonenstraat 50 huis 1076LL Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
68 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

* Begane grond met tuin * 2 slaapkamers * perfect ingedeeld * zo te betrekken * 2 parkeervergunningen *

Amazonenstraat 50-hs
1076 LL Amsterdam

* For English, see below *

**** Perfect onderhouden benedenhuis van 68 m2 met 2 slaapkamers een tuin op een prachtige locatie in Amsterdam Zuid. Geweldig gelegen in stad, zeer rustig maar alle gezelligheid om de hoek.

Indeling:
Entree, tochtportaal, hal met dubbele deuren naar de riante woonkamer met moderne open keuken welke is voorzien van inbouwapparatuur. De fraai aangelegde tuin is bereikbaar middel dubbele deuren vanuit de woonkamer. Slaapkamer achterzijde toegankelijk vanuit de woonkamer. Aan de voorzijde een ruime tweede slaapkamer. De trendy badkamer in het midden met inloopdouche, bad, wastafel en wc. De badkamer heeft toegang tot een grote inloopkast. Wasmachinekast te bereiken vanaf de hal. De tuin is voorzien van een tuinhuis.

Fantastisch gelegen benedenhuis in het zeer populaire Amsterdam Zuid. Rustig gelegen echter alle gemakken en gezelligheid om de hoek zoals de Beethovenstraat, Cornelis Schuytstraat, de Amsterdamse Pijp, het Beatrix- en Vondelpark. Tram, bus en metro in directe omgeving. Station Zuid/WTC op 5 min afstand. Zeer gunstig gelegen ten opzicht van de snelweg. Er is geen wachttijd voor een parkeervergunning. Je kan zelfs een tweede parkeervergunning krijgen wat uniek is in Amsterdam. *****

Bijzonderheden:
- 67,3 m2 (meetrapport aanwezig)
- Goede VvE
- 2 parkeervergunningen mogelijk, geen wachttijd
- Lage erfpachtcanon van 317,84 einde tijdvak t/m 31-12-2054
- Gezonde VvE, servicekosten 100 per maand
- Zonnige tuin
- 2 slaapkamers
- Perfect ingedeeld en zo te betrekken

* English translation *

***** Ground floor apartment measuring 68 m2 with 2 bedrooms and a garden in a wonderful location in Amsterdam Zuid. The apartment is in a perfect condition. Amazing location ion the city, quiet, yet all the bustle of the city nearby.

Layout:
Entrance, coatroom, hallway with double doors to the spacious living room with modern open kitchen with built-in appliances. The lovely landscaped garden is accessible from the living room through double doors. Bedroom in the rear accessible from the living room. In the front a second spacious bedroom. The modern bathroom in the middle has a walk-in shower, bath tub, sink and toilet. The bathroom leads to a large walk-in closet. Laundry closet in the hallway. The garden has a shed.

Ground floor apartment in a wonderful location in the popular Amsterdam Zuid neighbourhood. Quietly located, yet all amenities and bustle is around the corner, such as the Beethovenstraat, Cornelis Schuystraat, the Pijp neighbourhood and the Beatrixpark and Vondelpark. Public transport nearby, tram, bus and metro are in the direct vicinity. Train station Amsterdam Zuid WTC is only 5 minutes away. Mains roads are nearby. At the time of writing there is no waiting list for a parking permit. Unique for Amsterdam; a second parking permit is optional. *****

Details:
- 67,3 m2 (report available)
- Well-functioning Owners Association, service fee 100
- 2 parking permits possible, no waiting list
- Low ground lease, 317,84, end of term 31-12-2054
- Sunny garden
- 2 bedrooms
- Perfect layout and ready to move into
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-10-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
68 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder