Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amazonenstraat 54 - 1 1076LL Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Huurprijs € 1.500 per maand

Bewaar object

Omschrijving

Recentelijk geheel gerenoveerd sfeervol 2-kamerappartement met luxe open keuken, moderne badkamer en een royaal balkon, gelegen aan een rustige straat op steenworp afstand van het Olympisch Stadion, uitvalswegen naar de ring A10, de Zuidas, diverse buurtwinkels zoals een slager en een bakker en het openbaar vervoer (o.a. station WTC en station Amstelveenseweg). Een ander groot voordeel is dat er in dit gebied nog 2 parkeervergunningen worden verstrekt aan de bewoners.

Indeling:
Entree/ hal, separaat toilet, badkamer met douche, aansluiting voor wasmachine en droger en een wastafel, een luxe keuken met een ATAG koel- vriescombinatie, 5 pits gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron en vaatwasser en deur naar het balkon en een ruime slaapkamer met openslaande deuren naar het balkon aan de achterzijde, L-vormige woonkamer aan de voorzijde.

Bijzonderheden:
- Huurprijs per maand is exclusief gas, water, licht (eigen meter);
- minimale huurtermijn één jaar, maximale huurperiode twee jaar;
- GEEN groepsbewoning toegestaan;
- GEEN onderhuur toegestaan;
- verhuur onder voorbehoud ballotage mede na inzage inkomensgegevens van huurder;
- waarborgsom: 2 maanden huur.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-02-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Amazonenstraat 54 - 1 1076LL Amsterdam, Van Tuyllbuurt

naar Amazonenstraat 54 - 1 1076LL Amsterdam, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand