Amazonenstraat 65 - bov 1076LH Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Huurprijs € 2.000 per maand

Bewaar object

Omschrijving

PER DIRECT BESCHIKBAAR:
Dubbele bovenwoning van ca. 90 m2 met groot zonnig dakterras van 30 m2 gelegen in Oud-Zuid.
Geheel gerenoveerd appartement op de 2e en 3e verdieping. Entree op de 2e verdieping. Ruime woonkamer met open keuken met inbouwapparatuur. Hal met toilet. Middels vaste trap toegang tot de 3e verdieping waar 2 slaapkamers gelegen zijn en een nieuwe badkamer voorzien van inloopdouche en dubbele wastafel. Zeer riant dakterras van ca 30m2 waar u de gehele dag zon heeft.

Het appartement is gelegen nabij het gezellige Olympiaplein en de Stadionweg, waar u vele verschillende winkels en horecagelegenheden treft.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
90 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Amazonenstraat 65 - bov 1076LH Amsterdam, Van Tuyllbuurt

naar Amazonenstraat 65 - bov 1076LH Amsterdam, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand