Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Ameland 11 b 1506ZT Zaandam, Schilders- en Waddenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Knijp je ogen bijna dicht en kijk dan door je wimpers naar dit vrijstaande huisje aan het Ameland in Zaandam... Dan zie je de potentie van dit typische geval van weliswaar verwaarloosde maar authentieke Zaanse houtbouw. Hier moet je niet met een rits kinderen gaan wonen, dit is een woning voor een één- of tweepersoonshuishouden. Klein en schattig, 47 m2 woonoppervlak, maar wel vrijstaand op een toch nog ruime kavel, én in de gezellige Waddenbuurt. Als je het in je hebt om de charme van de afluiving (léuving, zoals de Zaankanters zeggen) te zien en er lol in hebt om dit pand opnieuw in te delen en helemaal op te knappen, dan pak jij deze buitenkans! Want met een beschutte tuin op het zuiden en een heerlijk ruime houten schuur waar je naar hartelust je klussen kan voorbereiden, krijg je toch wel iets bijzonders.

We winden er dus geen doekjes om: dit is nog geen woning, dit is een project. Maar jij laat je niet ontmoedigen door de staat want door je oogharen heb jij het resultaat allang gezien!

Indeling:
Is er eigenlijk niet. Twee vertrekken beneden, met een douchecabine in de keuken en een apart toilet, dat dan weer wel. Boven is één open vertrek.

De achtertuin is circa 10 meter diep en 5,5 meter breed, is volledig ommuurd en ligt op het zuiden. Achterin de tuin staat de al eerder genoemde houten schuur, met heel veel lichtinval en een fijne 12,5 vierkante meters werkruimte.

Ameland is een dwarsstraat van de Westzijde, de verbindingsroute naar de snelweg, de stad en het platteland. Dit deel van Zaandam ademt historie, al is dat niet overal even zorgvuldig geconserveerd, work in progress noemen we dat in goed Hollands. Want de gemeente Zaanstad, waar Zaandam met haar compleet vernieuwde centrum invulling geeft aan stadse genoegens, is hard bezig de wijken rond de Zaanoevers een boost te geven. Renovatie, restauratie, zelfs nieuwbouw, infrastructuur en voorzieningenniveau krijgen binnen de gemeentelijke plannen de ruimte. Waardoor de streek en stad in het algemeen nóg aantrekkelijker wordt.

Ameland ligt niet alleen dichtbij de stad en de uitvalswegen naar de snelweg maar je kunt ook kiezen uit twee NS stations. Afhankelijk van je bestemming raden wij je het iets verder weg gelegen station in Zaandam aan (8 minuten fietsen in plaats van 4) want dit is een knooppunt voor Intercity's. In de spits rijden tussen de 8 en 10 treinen naar Amsterdam, 12 minuten later sta je op het CS.
Dat betekent ook dat je in 8 minuten de stad in fietst. Winkels als Primark en Zara hebben hier hun conceptstores en verder vind je hier gewoon heel veel shop- en terrasjesplezier. De bioscoop, het theater, restaurants, eetcafé's, kroegjes en clubs zorgen voor een levendig uitgaanscentrum. Ver weg en toch dichtbij genoeg van je huis om er nul last maar wel maximale lust van te hebben!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 47 m2;
- inhoud 187 m3;
- perceeloppervlakte 97 m2 eigen grond;
- alleen geschikt voor aanpakkers en superklussers;
- midden in Zaanstad, actieradius van tien minuten fietsen alles onder handbereik;
- bus stopt aan het begin van de straat, supermarkt op de hoek;
- oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-04-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1903

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
47 m²
Perceeloppervlakte
97 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart Ameland 11 b 1506ZT Zaandam, Schilders- en Waddenbuurt

naar Ameland 11 b 1506ZT Zaandam, Schilders- en Waddenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand