Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amstel 136 1017AD Amsterdam, Rembrandtpleinbuurt

Vraagprijs € 699.000 

Bewaar object

Omschrijving

In hartje centrum met prachtig uitzicht over de Amstel en de Zwanenburgwal, staat het monumentale grachtenpand 't Paard van Aemstel'. Met het weidse uitzicht en aan de overkant de Stopera, het huis van het Nationale Ballet en de Nederlandse Opera is de ligging met recht uniek te noemen.

Het gebouw, dat gelegen is op eigen grond (!) is oorspronkelijk gebouwd in 1648 en in 2006 geheel gerenoveerd (inclusief nieuwe fundering) waarbij er 11 luxe appartementen zijn gerealiseerd. Door de statige pui met hoog bordes, klokgevel en fraaie ramen met roedeverdeling heeft het pand zijn karakteristieke uitstraling behouden. Het betreft hier een Rijksmonument met een uitermate gezonde VvE met meerjarenonderhoudsplan. Het schilderwerk is recentelijk gedaan.

Met gepaste trots mogen wij u een appartement aanbieden gelegen op de bel-etage en het souterrain, dat door de hoekligging uitzonderlijk veel ramen (10!) heeft en dus veel lichttoetreding.

Het appartementsrecht bestaat momenteel uit twee woningen: één gelegen op de bel-etage en een studioappartement in het souterrain. In deze vorm biedt het geheel uitstekende verhuurmogelijkheden, waaronder Bed and Breakfast. Indien gewenst zijn beide woningen gemakkelijk samen te voegen tot één woning, door het opnieuw plaatsen van een interne trap.

De indeling is als volgt:
Eigen entree via de bordestrap aan de voorzijde, woonkamer met geweldig uitzicht op de Amstel, eetkamer met keuken, badkamer met douche en wastafelmeubel, separaat toilet en slaapkamer.

Het souterrain heeft een aparte ingang via de zij-entree (aan de Paardenstraat) waar zich de bergingen en de gemeenschappelijke fietsenberging bevinden. Hier is ook de entree van het studioappartement met de volgende indeling: hal met kleine pantry, badkamer (bad/douchecombinatie, toilet en wastafelmeubel), woon-/slaapkamer.

In de keuken ligt een zwart wit geblokte vloer van marmer, in de overige vertrekken is er een mooie visgraat parketvloer (m.u.v. badkamers en wc).

Het pand bevindt zich in het bruisende stadscentrum, met een enorm scala aan uitgaansmogelijkheden en voorzieningen binnen handbereik. Zoals de Kalverstraat, Rembrandtplein, Muziektheater, Kleine Komedie, de Stopera etc.
Op dit deel van de Amstel is er eenrichtingverkeer. De Paardenstraat is een wandelstraat en dus autovrij.

Bijzonderheden:
- Eigen grond;
- Geweldig uitzicht over de Amstel en de Zwanenburgwal;
- Rijksmonument, bouwjaar 1648;
- Totale pand gerenoveerd in 2006;
- Aantrekkelijke ligging in het centrum van Amsterdam;
- Woonoppervlakte ca 103 m2;
- NEN 2580 Meetrapport beschikbaar;
- Uitstekende verhuurmogelijkheden;
- Twee woningen, eenvoudig samen te voegen tot één;
- Gemeenschappelijke fietsenberging (inpandig).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-01-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
103 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Kaart Amstel 136 1017AD Amsterdam, Rembrandtpleinbuurt

naar Amstel 136 1017AD Amsterdam, Rembrandtpleinbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand