Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amstel 169 H 1018ES Amsterdam, Sarphatistrook

Vraagprijs € 1.500.000 

Bewaar object
Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
138 m²
Aantal kamers
8

Omschrijving

**** ENGLISH BELOW******

Karakteristiek en origineel benedenhuis van ruim 138 m² aan één van de mooiste delen van de Amstel. De woning is schitterend gelegen aan het water, heeft hoge plafonds, prachtige marmeren vloeren en veel authentieke details. Uniek is de grote tuin (ca. 188 m²) aan de achterzijde van de woning.

Omgeving
De omgeving waarin de woning ligt mag met recht een van de leukste en meest bruisende delen van Amsterdam genoemd worden. In deze buurt zijn vele creatieve ondernemers en jonge bewoners gevestigd welke zorgen voor een levendige sfeer. De woning ligt letterlijk aan de Amstel biedt een schitterend uitzicht over het water en bevindt zich op loopafstand van het Koninklijk Theater Carré, de Hermitage en het Amstel Hotel. Alle voorzieningen zijn op loopafstand aanwezig: supermarkt, de winkels van de Utrechtsestraat en vele drink- en eetgelegenheden. Het Rembrandtplein en de grachtengordel liggen letterlijk om de hoek en de gezelligheid van De Pijp vindt u op slechts 5 minuten fietsafstand.

Bereikbaarheid
De woning is goed bereikbaar met openbaar vervoer, vanaf het Frederiksplein gaan meerdere trams en bussen. Het dichtstbijzijnde metrostation is bij het Weesperplein waar het mogelijk is om op te stappen bij de metro's 51, 53 en 54. Ook de Noord/Zuidlijn is op enkele minuten bereikbaar. De ringweg A10 is te bereiken via de s116, de omgeving is betaald parkeren en het is mogelijk om in de parkeergarage van de Stopera te staan.

Indeling
De toegang tot de woning wordt verkregen via een eigen voordeur. U komt binnen in de entree welke doorloopt in een ruime hal. De hal biedt toegang tot de woonkamer, het toilet met daar tegenover een ruime kapstok, de keuken en de trap naar de tussenverdieping van waaruit u toegang tot de tuin krijgt.
De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning en beschikt over grote ramen welke de ruimte van veel daglicht en uitzicht over de gracht voorzien. De woonkamer beschikt over een plafond met prachtige oude ornamenten, een houten vloer, een haard en ruime ingebouwde kasten. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de eetkamer.
De eetkamer verbindt de keuken met de woonkamer en beschikt net als de woonkamer over ingebouwde kastruimte.
De ruim opgezette keuken kijkt uit over de tuin en is voorzien van een stenen vloer. De keuken is voorzien van alle gemakken, zoals een lang aanrecht, ingebouwde apparatuur en veel kastruimte. Vanuit de keuken bereikt u de trap naar de tussenverdieping waar zich de deur naar de tuin begeeft. Ook bevindt zich op de tussenverdieping de tuinkamer. De tuinkamer, welke optie tot een derde slaapkamer biedt, beschikt over een dubbele naar buiten slaande deur weke toegang tot de diep gelegen en rustige tuin biedt.
Via het tweede deel van de trap bereikt u de ruime hal van het souterrain welke toegang tot beide slaapkamers, de badkamer, het toilet en de zeer ruime berging.
Beide slaapkamers beschikken over ingebouwde kastruimte en twee grote ramen. Een van de slaapkamers beschikt over een wastafel.
De badkamer beschikt over een bad, een ruime douche en een dubbele wastafel.
De berging bevindt zich aan het einde van de hal en is ca. 3,5 m2.

Bijzonderheden
- Prachtige ligging aan de Amstel;
- Eigen grond;
- Grote rustig gelegen tuin;
- Haard;
- Veel ingebouwde kastruimte;
- Berging;
- Marmeren vloeren;
-Gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming;
- Fundering hersteld in 2007;
- Verbouwd door Hans Kodde van Kodde architecten.

Oppervlakte
Het woonoppervlak bedraagt circa 138 m² (bruto ca. 158 m²). Begane grond ca. 61,5 m² (bruto 73,5 m²). Souterrain ca. 76,6 m² (bruto 84,7 m²). Tuin ca. 188,50 m². Exact gemeten conform NEN2580 (Meetrapport op te vragen bij ons kantoor).

Vraagprijs
€1.500.000,- k.k. (zegge: één miljoen vijfhonderduizend euro kosten koper).

Eigendomssituatie
Eigen grond.

Omschrijving registergoed
Het appartementsrecht, rechtgevend op het uitsluitend gebruik van het souterrain van de woning, de begane grondverdieping en tuin, plaatselijk bekend als Amstel 169-H te 1018 GX Amsterdam, kadestraal bekend gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 4114, A-1.
Uitmakende ¼ gedeelte in de gemeenschap.

Vereniging van Eigenaren
De vereniging bestaat uit de “VvE Amstel 169 (Amstel 169) te Amsterdam”.
De ledenbijdrage bedraagt normaliter (lees: indien geen onderhoud dient te geschieden) thans € 94,42 per maand en bestaat uit: opstal, onderhoudskosten schoorsteen, groenonderhoud, administratie en reserve. Het schilderwerk aan de buitenzijde is in mei 2019 geheel uitgevoerd.
Er zit momenteel een positief saldo in kas.

Oplevering
In huidige staat, leeg en ontruimd. Verkoper verklaart dat er geen erfdienstbaarheden en/of bezwarende en belastende zaken op het object rusten, e.e.a. voor zover bekend.

Opleveringsdatum
Oplevering in overleg.

Aanschrijvingen en Milieu
Er zijn geen aanschrijvingen op het object bekend en er is geen olietank bekend. Eén en ander conform telefonische en schriftelijke informatie van de desbetreffende instanties.

Fundering
Fundering vernieuwd in 2007. Verdere informatie over de fundering van het object is op te vragen bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van het betreffende stadsdeel, telefoonnummer 14020.

Parkeren
Betaald parkeren op de openbare weg en middels vergunningsstelsel (vergunninggebied Centrum 2), hiervoor is momenteel een wachttijd van circa 10 maanden. Het is mogelijk om een overloopvergunning aan te vragen. Daarnaast bevindt de parkeergarage Q-Park aan de Marnixstraat zich op loopafstand. Meer informatie over parkeren kunt u vinden op de website van de gemeente Amsterdam.

Notaris
Voorkeur gaat uit naar een notaris in Amsterdam.

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning eigenaar/verkoper.

Booij Makelaardij o.z. bv geeft hierbij te kennen dat:
1. de bijzonderheden slechts zijn weergegeven als een algemene beschrijving die dient als leidraad voor potentiële kopers / huurders en niet dient te worden beschouwd als een offerte of contract, of onderdeel daarvan;
2. alle beschrijvingen, afmetingen, verwijzingen naar bouwkundige staat en de voor de inbezitneming en het gebruik benodigde vergunningen en alle overige bijzonderheden te goeder trouw zijn verstrekt en geacht worden correct te zijn, doch dat potentiële kopers / huurders zich er niet op kunnen beroepen als verklaringen voor waar maar zichzelf van de juistheid ervan dienen te overtuigen door middel van inspectie of anderszins;
3. geen enkele medewerker van Booij Makelaardij gemachtigd is met betrekking tot deze onroerende zaak een opgave te doen of garantie te verstrekken;
4. op geen enkele wijze gegevens uit het informatiepakket mogen worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Booij Makelaardij. De gegevens uit het informatiepakket dienen strikt vertrouwelijk te worden behandeld;
5. alle tussen (potentiële) kopers / huurders en Booij Makelaardij aan onderhavige verkoop / verhuur gerelateerde activiteiten geschieden onder het uitdrukkelijke voorbehoud van goedkeuring door verkoper / verhuurder of haar directie.

De onderliggende informatie en de informatie die u, al dan niet via uw makelaar/adviseur, uit advertenties etc., heeft verkregen, behelst uitsluitend een uitnodiging tot het doen van een aanbod en kan dus nimmer als een aanbod van de zijde van de verkoper beschouwd worden.

--------------------------------------------------------------

Characteristic and original lower house of over 138 m² on one of the most beautiful parts of the Amstel river. The house is beautifully situated on the water, has high ceilings, beautiful marble floors and many authentic details. Unique is the large garden (approx. 188 m²) at the rear of the house.

Surroundings
The environment in which the house is located may justifiably be called one of the nicest and most vibrant parts of Amsterdam. In this neighborhood are many creative entrepreneurs and young residents who provide a lively atmosphere. The house is literally located on the Amstel River and offers a magnificent view over the water. It is within walking distance of the Royal Theatre Carré, the Hermitage and the Amstel Hotel. All amenities are within walking distance: supermarket, the shops of the Utrechtsestraat and many drinking and dining facilities. The Rembrandtplein and the ring of canals are just around the corner and the cosiness of De Pijp is only a 5-minute bike ride away.

Access
The house is easily accessible by public transport, from the Frederiksplein go several trams and buses. The nearest metro station is at Weesperplein where it is possible to get on metro 51, 53 and 54. The North/South line is also just a few minutes away. The A10 ring road can be reached via the s116, the surrounding area is paid parking and it is possible to park in the parking garage of the Stopera.

Layout
Access to the house is obtained via a private front door. You enter the entrance which continu
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-07-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
138 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Weesperbuurt/Plantage

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.