Amstel 192 C 1017AG Amsterdam, Rembrandtpleinbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1725
Woonoppervlakte
111 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

***English translation below***

Uniek wonen met bijzonder uitzicht over de Amstel! In een prachtig Rijksmonument uit de 18e eeuw ligt dit goed onderhouden driekamerappartement (ca. 111 m2) met groot dakterras op het zuiden (ca. 30 m2) en berging in het souterrain. Het complex is voorzien van een lift en is gelegen op eigen grond.

Indeling:
Via de dubbele bordestrap bereikt u de gemeenschappelijke, imposante, centrale hal met toegang tot de lift en het trappenhuis. Het appartement is gelegen op een tussen verdieping en op de bel-etage. De entree is op de tussen verdieping en de indeling is als volgt: bij binnenkomst is er aan de rechterzijde een CV-kast en garderobe in de hal. Deze geeft toegang tot de woonkamer met sfeervol balkenplafond, een zwevende glazen tafel en met een vaste bank aan de voorzijde waar er mooi zicht is op de Blauwbrug en de Amstel. De zijkamer is een ruimte verdeeld over twee lagen, boven de schaakkamer en beneden een werkkamer, die ook dienst doet als logeerkamer. Deze beide lagen hebben veel lichtinval door de grote ramen aan de voorzijde.
In het midden van het appartement is een luxe, nieuwe badkamer met ligbad en regendouche, een luxe wastafelmeubel met twee laden, een opstelplaats voor de wasmachine en droger en een design handdoek radiator. De vloer en de wanden zijn betegeld met zwart natuursteen met kristallen erin.
Aan de achterzijde is een ruime keuken met diverse inbouw apparatuur. De openslaande deuren geven toegang tot het grote dakterras. Het terras is gelegen op het zuiden en heeft van de vroege middag tot de late avond zon! Ook aan de rustige achterzijde, is een slaapkamer met vaste kastenwand. Er is een separaat toilet met fontein. Door het gehele appartement is een mooie eiken parket vloer gelegd.
In het souterrain is een eigen berging met daglicht toetreding, deze is ook bereikbaar via de deur onder de hoofdentree.

Locatie:
Het appartement is gelegen aan de Amstel in stadsdeel Centrum tegenover de Nationale Opera & Ballet. Alle voorzieningen zijn op loopafstand aanwezig zoals supermarkt Marqt, de winkels van de Utrechtsestraat en tal van drink- en eetgelegenheden. De woning is goed bereikbaar met openbaar vervoer, vanaf het Rembrandtplein gaan trams (4, 9, 14) en bussen (755, 757, 759, 761, 763). Het dichtstbijzijnde metrostation is bij het Waterlooplein waar het mogelijk is om op te stappen bij de metro's 51, 53 en 54. Ook de Noord/Zuidlijn is op enkele minuten bereikbaar. De ringweg A10 is te bereiken via de s116, de omgeving is betaald parkeren en het is mogelijk om in de parkeergarage van de Stopera te staan.

Bijzonderheden:
- Ruim en leuk ingedeeld appartement
- Prachtig uitzicht over de Amstel
- Mooie eikenhouten vloer door het gehele appartement
- Eigen grond en gelegen in het door UNESCO aangewezen werelderfgoedlijst
- Goed functionerende en financieel gezonde VVE, servicekosten € 205,- per maand

***English translation***

Unique living with a special view over the Amstel! This well-maintained three-room apartment (approx. 111 m2) with large south-facing roof terrace (approx. 30 m2) and storage in the souterrain is located in a beautiful 18th-century national monument. The building is equipped with an elevator and is located on private land (no leasehold).

Layout:
Via the double staircase you reach the communal, impressive, central hall with access to the elevator and the stairwell. The apartment is located on an intermediate floor and on the first floor. The entrance is on the intermediate floor and the layout is as follows: entrance hall and with cupboard for boiler and wardrobe. This gives access to the living room with attractive beamed ceiling, a floating glass table and a fixed bench at the front where there is a beautiful view on the Blauwbrug and the Amstel. The side room is a space divided over two layers, above the chess room and below a work room, which also can serve as a guest room. Both layers are very bright due to the large windows at the front.
In the middle of the apartment there is a luxurious, new bathroom with bath and rain shower, a washbasin with two drawers, a space for the washing machine and dryer and a design radiator. The floor and walls are tiled with black natural stone with crystals in it.
At the back you will find the spacious kitchen with various appliances. The patio doors give access to the large roof terrace. The terrace is south facing and has sun from the early afternoon until the late evening! Also situated at the quiet backside is a bedroom with built-in wardrobes. There is a separate toilet with fountain. A beautiful oak parquet floor has been laid throughout the apartment.
In the souterrain there is a private storage room with a window, this storage is also accessible through the extra door under the main entrance.

Location:
The apartment is located on the Amstel in the city center opposite the National Opera & Ballet. All facilities are within walking distance such as supermarket Marqt, the shops of Utrechtsestraat and numerous drinking and dining options. The property is easily accessible by public transport, trams and buses go from Rembrandtplein. The nearest metro station is at Waterlooplein where it is possible to get on the metro. The Noord/Zuid line can also be reached within a few minutes. The A10 ring road can be reached via the s116, the area has paid parking and it is possible park in the parking garage of the Stopera.

Particularities:
- Spacious apartment with nice lay-out
- Beautiful view over the Amstel
- Beautiful oak floor throughout the entire apartment
- Private land (no leasehold) and located in the UNESCO World Heritage List
- Well-functioning and financially healthy VVE, service costs € 205,- per month
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-04-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1725

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
111 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.