Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amstel 204 1017AH Amsterdam, Rembrandtpleinbuurt

Vraagprijs € 2.300.000 

Bewaar object
Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
280 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
73 m²

Omschrijving

WONEN AAN DE AMSTEL!

Op een unieke locatie gelegen, geheel monumentaal grachtenpand aan de Amstel, bestaande uit 5 woonlagen met een dakterras. Vanuit elke verdieping een fenomenaal en historisch uitzicht op een van de mooiste delen aan de Amstel.

Het pand heeft een woonoppervlak van ca 280 m2, staat op eigen grond en is redelijk onderhouden. Intern is modernisatie de moeite waard. Het souterrain en de bel-etage hebben bestemming bedrijf/kantoor, bestemmingswijziging mogelijk. De daarboven gelegen etages zijn bestemd voor wonen. De indeling is multifunctioneel. Het souterrain kan eenvoudig apart of als onderdeel van het geheel worden gebruikt.

Locatie
De locatie is uniek met de Amstel als voortuin, uitzicht op de Stopera, Hermitage en Waterlooplein. Gelegen ter hoogte van de Blauwbrug tussen Amstelstraat en Herengracht. Op loopafstand bevinden zich alle interessante facetten die Amsterdam te bieden heeft; zoals het Rembrandtplein, Waterlooplein, de Stopera met parking, Carré, de Utrechtsestraat met een mooi winkelaanbod en het Rokin. In de directe omgeving is een scala aan goede restaurants en gezellige terrasjes. De ligging is eveneens gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer.

Indeling
Sous: eigen entree vanaf de straat, bedrijfsruimte.
Bel etage: entree, bedrijfsruimte.
Eerste verdieping: woon-/slaapkamer gelegen aan de voorzijde met een prachtig uitzicht over de Amstel. Aan de achterzijde is de keuken en badkamer (douche en toilet) gelegen met separaat toilet.
Tweede verdieping: aan de voorzijde is de woonkamer gelegen. Dit is een bijzonder sfeervolle kamer met hoge plafonds, originele schouw en monumentale houtenvloer met brede vloerdelen. Vanuit de woonkamer wederom een prachtig uitzicht over de Amstel. Aan de achterzijde is de slaapkamer gelegen met badkamer (ligbad) en separaat toilet.
Derde verdieping: de bovenste etage is een gezellige woon-/slaapkamer. Badkamer met douche en toilet. Tevens is er een dakterras van ca. 16 m2. Welke vanuit het gemeenschappelijke trappenhuis bereikbaar is.

Bijzonderheden:
• Gebruiksoppervlakte wonen ca 280 m2 (NEN 2580)
• Buitenruimte ca 16 m2
• Bruto inhoud 774 M3
• Gelegen op eigen grond!
• Originele details aanwezig zoals balken plafonds
• Rijks monument (zie www.monumenten.nl voor de mogelijkheden)
• De fundering is gedeeltelijk vernieuwd
• Geheel pand, leeg opgeleverd
• Verwarming middels 2 nieuwe c.v. ketels (Intergas)
• Onderhoud binnen en buiten redelijk.
• Uitstekend geschikt voor kantoor/bedrijf aan huis !

Kortom een pand met diverse mogelijkheden op een magnifieke locatie!

++++++++++

LIVING BY THE AMSTEL RIVER!

Located at a unique location, complete monumental canal building by the Amstel river, consisting of 5 residential layers with a roof terrace. From each floor there is an amazing and historic view on one of the most beautiful parts by the Amstel river.
The building has a living area of approx. 270 m2, is freehold property and reasonably well maintained. Internally it is worth modernising. The basement and the main floor have the designated use of business/office, destination change possible. The floors above it are intended for habitation. The layout is multifunctional. The basement can easily be used separately or as part of the whole.

Location
The location is unique with the Amstel river as front garden, view on the Stopera, Hermitage and Waterlooplein. Located around the Blauwbrug between Amstelstraat and Herengracht. At walking distance there are all the interesting facets that Amsterdam has to offer; including the Rembrandtplein, Waterlooplein, the Stopera with parking, Carré, the Utrechtsestraat with a beautiful shopping offer and the Rokin. There is a range of good restaurants and convivial terraces in the direct vicinity. The location is also favourable when it comes to public transport.

Layout
Basement: private entrance from the street, business space.
Main floor: entrance, business space.
First floor: living room/bedroom located at the front side with a beautiful view on the Amstel river. In the back there is the kitchen and bathroom (shower and toilet) along with separate toilet.
Second floor: the living room is located at the front side. This is a particularly atmospheric room with high ceilings, original fireplace and monumental wooden floor with wide floorboards. From the living room there is, once more, a beautiful view on the Amstel river. The bedroom is situated at the back, along with the bathroom (bathtub) and separate toilet.
Third floor: the upper floor is a convivial living room/bedroom. Bathroom with shower and toilet. In addition, there is a roof terrace of approx. 16 m2. It is accessible from the communal stairwell.

Details:
• Usable surface area living approx. 280 m2 (NEN2580)
• Outside area approx. 16 m2
• Gross content approx. 774 m3
• Freehold!
• Original details present including beam ceilings
• National monument (see www.monumenten.nl for the possibilities)
• The foundation has been partially renewed
• Entire building, transferred in a cleared state
• Heating by means of 2 new central heating boilers (Intergas)
• Maintenance inside and outside reasonable
• Particularly suitable for office/business at home!

In short, a building with various possibilities at a magnificent location!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-06-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
280 m²
Perceeloppervlakte
73 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.